AUDIO Director de şcoală ameninţat de un inspector şcolar: „Dacă PSD iese sub media pe judeţ, la toamnă o să te schimbe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Grigore Bocanci (stânga) şi inspectorul şcolar Ghiorghi Cornia FOTO BucovinaTv
Directorul Grigore Bocanci (stânga) şi inspectorul şcolar Ghiorghi Cornia FOTO BucovinaTv

Ghiorghi Cornia, membru PSD şi inspector şcolar în Suceava, a fost înregistrat în timp ce i-a cerut lui Grigore Bocanci, directorul Şcolii „Ion Lovinescu” din comuna suceveană Rădăşeni, „să o lase mai moale cu campania pentru PNL“ în comună pentru că altfel riscă să-şi piardă funcţia de conducere.

În înregistrare se aude cum inspectorul şcolar Ghiorghi Cornia îi spune lui Grigore Bocanci, directorul şcolii „Ion Lovinescu” din comuna Rădăşeni a judeţului Suceava, că va fi schimbat din funcţie la toamnă, dacă PSD va obţine, în zona Fălticeni, un scor mai mic decât media pe judeţ. 

Inspectorul şcolar, care coordonează activitatea directorilor de şcoli din tot judeţul Suceava, îl informează pe Grigore Bocanci că nişte  părinţi i-au făcut o reclamaţie la Parlament şi Ministerul Educaţiei pe care trebuie să o soluţioneze el. Părinţii s-ar fi plâns că directorul ar fi făcut campanie electorală în şcoală. În loc să soluţioneze sesizarea procedural, inspectorul l-a chemat la el acasă pe director şi i-a spus cum trebuie să procedeze ca să nu se ajungă la a doua reclamaţie. Directorul şcolii Rădăşeni neagă vehement că a făcut campanie electorală la şedinţele cu părinţii.

Ghiorghi Cornia: Ai o reclamaţie dură că faci politică în şcoală. Reclamaţia este făcută la Parlament şi la Ministerul Educaţiei şi a fost trimisă la mi-a fost dată mie.

Grigore Bocanci: Domnu' inspector, eu în şcoală nu fac politică.

Ghiorghi Cornia: Să-ţi spun că ce s-a horărât. Dacă PSD iese sub media pe judeţ la toamnă să te schimbe. Eşti cel mai înverşunat.

Grigore Bocanci: Mă aştept la orice din partea dvs şi a Inspectoratului.

Ghiorghi Cornia: Cât mai este până la asta, două săptămâni poate o laşi mai moale. Dacă faci în sat sau în comună, foarte discret, să nu te vadă, ca să-ţi mai facă încă una. (n.r. Înregistrarea a fost făcută în urmă cu două săptămâni)

Directorul şcolii a refuzat să facă declaraţii cu privire la acest subiect.

Inspectorul şcolar general de la Inspectoratul Şcolar Suceava, Cristian Cuciurean, susţine că nu a auzit înregistrarea audio şi că oricum nu se aştepta ca Ghiorghi Cornia să facă aşa ceva, pentru că este un om în vârstă, fost primar la Fălticeni.

Contactat telefonic, inspectorul neagă că l-a ameninţat pe directorul şcolii „Ion Lovinescu”. Cornia susţine că l-a chemat la el acasă pentru că nu a avut timp să se ocupe de soluţionarea reclamaţiei. „Nu l-am ameninţat. I-am spus ce se va întâmpla în general”, ne-a declarat Cornia.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite