Asistenţi medicali ai Spitalului Judeţean Suceava, confirmaţi cu varianta Delta a COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Trei asistenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost confirmaţi cu varianta Delta a noului virus. Pe de altă parte, pe fondul creşterii numărului de bolnavi cu COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a limitat accesul în instituţie.

Au început să apară cazuri de COVID-19, varianta Delta, în rândul personalului medical. Doi asistenţi medicali de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Suceava, soţ şi soţie, amândoi vaccinaţi au fost depistaţi cu noul virus. 

Ei s-au întors dintr-o vacanţă din Bulgaria. A trei persoană îşi desfăşoară activitatea în farmacia spitalului, este nevaccinată, dar a trecut prin boală în urmă cu opt luni şi nu are istoric de călătorie. 

Cei trei pacienţi au forrme uşoare ale bolii şi sunt izolaţi la domiciliu.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Public (DSP) Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că începând de miercuri, 18 august, a fost limitat accesul fizic al publicului la birourile şi serviciile din cadrul instituţiei.

Decizia a fost luată având în vedere creşterea accentuată a cazurilor de îmbolnăvire Covid-19 în rândul populaţiei judeţului Suceava.

DSP a informat că prezenţa în instituţie se va face doar cu portul corect al măştii şi după anunţarea telefonică prealabilă a persoanei la care se doreşte intrarea.

Activitatea cu publicul va continua, telefonic, la numărul 0230 514557, sau prin poşta electronică la adresa dspsv@dspsv.ro. „Situaţia epidemiologică în judeţ este în agravare de la o zi la alta, aproape toate probele trimise pentru secvenţiere sunt cu varianta Delta”, a transmis DSP Suceava. 

Vă mai recomandăm:

Un candidat la Bacul de toamnă a postat pe Facebook dovada că a copiat la examen

Dor de Geta. Numele copilei-minune a alpinismului, Dor Geta Popescu, dat unui traseu de pe Muntele Ararat

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite