Asaltul făcut de procurorii anticorupţie asupra Consiliului Judeţean Suceava fără rezultate concrete, deocamdată
0Dacă percheziţiile făcute de procurorii DNA la Consiliul Judeţean Suceava a agitat apele destul de puternic, deocamdată rezultatele nu se văd, iar persoanele vizate de anchetă îşi văd în continuare de treabă, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Procuroii DNA au făcut joia trecută mai multe percheziţii în judeţele Suceava, Iaşi şi Botoşani, precum şi în municipiu Bucureşti, într-un dosar penal în care principalul vizat este preşedintele Consilului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.
Anchetatorii au descins atuni la CJ Suceava şi au verificat mai multe dosare timp de aproape 10 ore, însă la final nu au dus pe nimeni la audieri, fără a mai fi vorba de persoane reţinute sau arestate. Mai mult persoanele vizate de anchetă continuă să meargă la serviciu, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Această practică nu este prea des întâlnită la nivelul DNA, când de obicei astfel de percheziţii sunt soldate cu reţineri şi care cu mandate de arestare preventivă.
"În majoritatea cazurilor, percheziţiile făcute de cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie se sfârşesc cu suspecţi duşi la audieri, iar în funcţie de infracţiunile comise şi de probele pe care le administrează procurorii la dosar, se ajunge la emiterea de ordonanţe de reţinere ori suspecţii vizaţi de anchetă sunt lăsaţi să plece acasă, urmând a fi cercetaţi în libertate. Nu pot să spun de ce în cazul percheziţiilor de la Consiliul Judeţean Suceava nu a fost dus nimeni la audieri, probabil procurorii DNA doresc să strângă un probatoriu puternic împotriva persoanelor ce sunt vizate de această anchetă", a declarat avocatul sucevean Cezar Crăciunescu.
Biroul de presă al DNA nu a dorit să dea prea multe informaţii despre acest dosar, precizând că deocamdată nu pot fi furnizate date suplimentare, faţă de ceea ce a apărut pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor (PSD), şi administratorii mai multor firme aflate în relaţii contractuale cu instituţia publică sunt vizaţi pentru infracţiuni grave de luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Este vorba despre privilegierea unor firme de casă ale Consiliului Judeţean Suceava în accesarea unor contracte de bani publici, precum şi pe influenţarea numiri unor oameni în înalte funcţii publice, precum şi în stabilirea unor relaţii comerciale privilegiate ale unor operatori privaţi cu diverse instituţii publice din Suceava.
Printre cei vizaţi de DNA se numără şi fostul preşedinte al CJ Suceava, Gavril Mîrza, în prezent deputat, dar şi senatorul sucevean Ovidiu Donţu.
Alte ştiri pe această temă: