Alegeri parlamentare 2020. Lotul şpăgarilor de la Permise a cerut urna mobilă ca să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: stirisuceava.net
FOTO: stirisuceava.net

Cei 13 inculpaţi din Suceava arestaţi pentru fraudarea examenelor pentru permisul auto au cerut urna mobilă ca să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

În arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava se află 30 de persoane, între care 29 au cerut urna mobilă ca să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Un singur individ nu a votat, pentru că este recidivist şi nu avea acest drept.

În „beciul domnesc” din Suceava sunt şi cei 13 inculpaţi anchetaţi de DNA pentru că ar fi fraudat examenele pentru obţinerea permisului de conducere.

Reţeaua ar fi fost condusă de Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava.

Capul reţelei ar deţine o avere de peste două milioane de euro, pe care nu o justifică nici pe departe leafa de la serviciu. Radu Obreja câştiga în jur de 60.000 de lei pe an.

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au descoperit în casa şi maşina lui Obreja 60.000 de euro. Suma este mică în comparaţie cu cei 500.000 de euro găsiţi în locuinţa inculpatului Radu Popovici.

Acesta din urmă ar fi mâna dreaptă a lui Obreja. Şeful de la Permise i-ar fi dat banii proveniţi în şpăgi ca să-i albească.

Anchetatorii susţin că Radu Obreja mai deţine proprietăţi de peste un milion de euro trecute pe numele altor persoane. Este vorba despre case, maşini de lux, spaţii comerciale, cabinete medicale şi terenuri.

Cât priveşte modul de fraudare a examenului teoretic, anchetatorii susţin că reţeaua folosea aparatură tehnică de spionaj.

Candidatul care plătea mii de euro era îmbrăcat cu o vestă echipată cu cameră video. În ureche i se punea o cască fără fir pentru a auzi răspunsurile la întrebări.

Vă invităm să citiţi şi:

Alegeri parlamentare 2020. De ce nu votează Ion Iliescu la aceste alegeri

Amenda primită de un mare lanţ de magazine pentru o zacuscă fabricată industrial „exact cum o făceau bunicii”. Ce a decis instanţa

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite