Singurul vlogger al Armatei Române. Povesteşte cu umor despre lucruri serioase şi îl urmăresc peste 100.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmărit de 100.000 de persoane pe canalul personal de Youtube unde împărtăşeşte experienţe militare şi povesteşte cum e viaţa dintr-o unitate militară, sublocotenentul Florin-Radu Chirilă, de 23 de ani, este singurul vloger al Armatei Române.

Devotat meseriei pe care şi-a ales-o încă din copilărie, tânărul activează din vara anului 2018 la Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» din Slobozia. 

A fost repartizat aici după absolvirea Academiei Tehnice Militare. Bun comunicator, relaxat, spontan, cu simţ al umorului, tânărul s-a făcut repede remarcat în mediul virtual. Postările sale au înregistrat un succes rapid,  aprecierile şi interacţiunea cu tinerii dându-i încredere în proiectul ambiţios pe care l-a conceput.

Născut la Roman, în judeţul Neamţ, Florin Radu Chirilă a ştiut dintodeauna că vrea să fie militar. S-a înrolat în Armată încă de la 14, când s-a înscris la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc, iar apoi şi-a continuat studiile la Academia de Tehnică Militară «Ferdinand I» din Bucureşti, pe care a absolvit-o în 2018.

Imagine indisponibilă

„Când eram în clasa a VII-a am văzut un clip pe internet cu nişte elevi din Liceul Militar care m-a atras extrem de tare şi mi-a plăcut foarte mult conexiunea dintre ei, prieteniile care se legaseră. Acest lucru m-a făcut să iau decizia de a urma şi eu Liceul Militar. Bineînţeles, uniforma militara a avut un impact aparte asupra deciziei mele finale. Ulterior mi-am descoperit şi atracţia pentru scenă, teatru şi activităţi extraşcolare, pe care le-am materializat în liceu, dar preponderal în Academie. După câteva concursuri de teatru la care am luat premiul special pentru cel mai bun actor am hotărât să mă apuc de „vlog”: conţinut video pe internet”, povesteşte tânărul.

Filmări postate pe canalul Youtube

Concret, sublocotentul povesteşte pe internet cum este viaţa în Armată, iar poveştile au prins atât de bine la public şi au succes, cuantificat în vizualizări şi aprecieri, încât Radu Chirilă a ajuns singurul vlogger acreditat al Armatei Române. În filmuleţele pe care le realizează, tânărul soldat vorbeşte pe înţelesul tuturor despre ce înseamnă să-ţi serveşti patria, îndemnându-i şi pe alţii să-i urmeze exemplul

“A fi vlogger-ul official al Armatei înseamna foarte multă responsabilitate. Mi se recunoaşte oficial, este un titlu pe care îl port cu mândrie şi sunt conştient că toţi tinerii şi adolescenţii care vor să urmeze o carieră militară mi-au ascultat poveştile, mi-au pus întrebări şi au încercat să afle prin mine cum este să fii militar!”, spune Florin Radu Chirilă.

Specialist în logistică

El vorbeşte relaxat despre lucruri serioase, iar primul episod, Poveşti din armată, a fost postat la începutul anului trecut, când încă era student al Academiei Tehnice Militare. Cu umor, tânărul povesteşte cum a hotărât să îşi înceapă cariera militară, de unde a venit această pasiune şi cum a decurs admiterea la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

În prezent, pe lângă activitatea pe care o desfăşoară ca vlogger al Armatei, crearea de conţinut online pe canalul de youtube „Armata României”, sublocotenetul deţine şi funcţia de locţiitor tehnic în cadrul Batalionului 113 unde desfăşoară activităţi pe plan logistic.

Imagine indisponibilă

Timpul liber şi-l dedică vorbind adolescenţilor de toate vârstele despre experienţele sale în cadrul Armatei Române. Sub denumirea «Poveşti din Armată», filmuleţele sunt realizate într-o notă amuzantă şi reflectă realităţile din viaţa unui militar tânăr. «Eu le vorbesc sincer şi deschis tuturor despre ceea ce am trăit eu în Armată până acum... De asemenea, le explic celor care doresc să devină soldaţi ceea ce trebuie să ştie în momentul în care decid să se înscrie la şcolile cu profil militar. Cariera militară este o carieră plină de energie, o carieră specială, o carieră care îţi oferă o anumită prestanţă şi îţi oferă satisfacţii personale deosebite, dar în acelasi timp este foarte grea şi necesită pasiune şi devotament», spune Florin Radu Chirilă.

O carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei

Pentru adolescenţii care visează la o carieră în Armată, sublocotentul spune că mai întâi de toate este obligatoriu să să aibă curaj, devotament şi dorinţă de implicare.

„O carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor şi normelor militare. Dincolo de cerinţele impuse pe linia selecţiei, tinerii care îmbraţişează cariera militară trebuie să fie caracterizaţi de voinţă, determinare, competitivitate, angajare efectivă şi afectivă, curiozitate intelectuală şi dorinţă de lucru în echipă.

Cariera militară înseamnă mai mult decât un loc de muncă. Militarii sunt în serviciul naţiunii, de aceea profesia militară este una de vocaţie. Ea aduce multe satisfacţii, chiar dacă implică uneori şi sacrificii. Este o profesie a caracterelor tari, care pot adera la valori tradiţionale cum sunt disciplina şi rigoarea. Cariera militară este un mod de viaţă şi dincolo de munca efectivă”, spune tânărul. 

Tinerii care doresc să îmbrace uniforma militară, dar încă nu au descoperit poveştile tânărului sublocotent despre cum e în Armata Română o pot face accesându-i canalul personal de Youtube Radu Chirila, dar şi canalul de youtube Armata României, în seria celebră „Pe Loc Repaus Vlog”. Pentru orice întrebări despre armată, Florin Radu Chirilă poate fi găsit şi pe Instagram cu acelaşi nume. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite