Preveniţi ghinionul. Acţiuni pentru evitarea riscurilor cotidiene, organizate de ISU Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi 13, ziua prevenirii ghinionului FOTO ISU Ialomiţa
Marţi 13, ziua prevenirii ghinionului FOTO ISU Ialomiţa

Credinţa populară acordă alăturării datei de 13 cu ziua de marţi, o conotaţie nefastă, marcată de ghinion. De aceea, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, pompierii dedică această zi, în fiecare an, activităţilor cu caracter preventiv.

 "Luna aceasta, data de 13 se asociază cu ziua de marţi pentru a doua oară consecutiv în mai puţin de 30 de zile. Acest lucru ne oferă o ocazie în plus pentru a ne întâlni cu cetăţenii şi a desfăşura împreună cu aceştia activităţi informativ-educative pentru cunoaşterea diverselor pericole care pot fi prevenite.

Pentru aceasta, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa au amenajat astăzi puncte de informare preventivă în  trei spaţii comerciale tranzitate de un număr semnificativ de persoane din municipiile  Slobozia şi Feteşti", au anunţat pompierii ialomiţeni.

Informarea cât mai facilă şi detaliată a cetăţeanului în ceea ce priveşte modul de comportare în faţa riscurilor cotidiene, riscuri ce pot genera situaţii de urgenţă, este preocuparea noastră permanentă, astfel încât, cunoaşterea şi respectarea celor mai simple reguli de  protecţie împotriva oricărui gen de dezastre să facă parte din educaţia pentru viaţă a fiinţei umane.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite