Ministerul Sănătăţii a investit inutil 200.000 de lei în sănătatea ialomiţeană. Ambulanţe funcţionale, trase pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţie ratată a Ministerului Sănătăţii în judeţul Ialomiţa. În urmă cu şapte ani, instituţia a repartizat Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa un număr de patru autoturisme, destinate consultaţiilor medicale la domiciliu. Achiziţionate la preţul de 200.000 de lei, maşinile nu şi-au dovedit până în prezent utilitatea.

Ambulanţele nimănui

În anul de graţie 2008, Ministerul Sănătăţii anunţa dotarea serviciilor judeţene de ambulanţă din ţară cu maşini destinate consultului medical la domiciliu. Judeţului Ialomiţa i-au fost repartizate un număr de 4 astfel de autoturisme. Alte judeţe au beneficiat de un număr mult mai mare de astfel de maşini.

De exemplu, judeţele Olt şi Vrancea au primit de la Ministerul Sănătăţii un număr de 14 astfel de turisme. Achiziţionate la preţul de 50000 de lei per autovehicul, cele din Ialomiţa au costat 200000 de lei. Fiecare model este dotat cu echipamente specifice unei maşini de ambulanţă.

 Este vorba despre sistem GPS, telefon, staţie, defibrilator, EKG portabil, aspirator portabil, glucometre, stetoscop, laringoscop şi tensiometru. Din păcate însă, investiţia, cel puţin în Ialomiţa, s-a dovedit a fi inutilă.

Toate acestea întrucât, o dată parcate în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, maşinile au rămas nemişcate. Iar situaţia persistă şi în prezent.

Deşi le-au primit cu entuziasm, oficialii instituţiei recunosc abia acum faptul că maşinile sunt inutile. Aceştia susţin că nu există medici şi asistente care să ofere consultaţii la domiciliu.

„Ce vreţi să ştiţi despre aceste maşini?! Nu avem cadre medicale destinate tratamentelor la domiciliu. Este suficient pentru dumneavoastră?!„ a declarat laconic medicul Magdalena Ghiţă, noul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, pentru site-ul local de stiri independentoline.ro .

Într-adevăr, Serviciul de Ambulanţă Ialomiţa se confruntă cu o lipsă acută de personal, îndeosebi în ceea ce priveşte medicii specialişti în medicina de urgenţă.

În momentul de faţă, instituţia îşi desfăşoară activitatea cu şase medici specializaţi în medicina de urgenţă. Cinci sunt repartizaţi Substaţiei Slobozia, iar unul Substaţiei Urziceni.

Substaţiile de la Feteşti şi Ţăndărei nu au medici încadraţi în structura de personal. Prezenţa medicilor la cazuri se face doar în situaţii extreme, respectiv accidente rutiere, accidente vasculare sau infarcturi, de cele mai multe ori pacienţii ajungînd la spital însoţiţi doar de asistenţii medicali pe care Serviciul de Ambulanţă Ialomiţa îi are în subordine.

Citiţi şi:

Ambulanţă răsturnată în Capitală, după ce a fost lovită din plin de un autoturism

O ambulanţă aflată în misiune, care aparţinea serviciului judeţean de urgenţă Prahova, a fost implicată într-un accident în Capitală sâmbătă după-amiază, la intersecţia dintre Bulevardul Mihalache şi Banu Manta. Potrivit poliţiştilor, în urma incidentului nu au existat victime.


Ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, în sfârşit, funcţională

Deşi există în dotarea ISU de un an, Ambulanţa SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (tip C1) a fost introdusă în intervenţie abia săptămâna aceasta. Autospeciala are dotări medicale de ultimă oră: monitor, ventilator, injectomat pentru perfuzii, precum şi medicamente adecvate pentru a-i putea ajuta pe cei care se află în situaţii grave (accidente rutiere, calamităţi naturale, etc.).

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite