Ialomiţa nu a primit niciun tichet „Rabla“, în a doua tranşă de distribuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ialomiţa a rămas cu cele 35 de tichete din prima tranşă. Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit şi restul de tichete „Rabla“, după ce, în prima fază, a împărţit doar 25% din numărul total de 17.000, alocat persoanelor fizice. Judeţul Ialomiţa nu a primit niciun tichet „Rabla“, în a doua tranşă de repartizare, rămânând, astfel, cu cele 35 epuizate în prima tranşă.

Anul acesta, în cadrul Programului „Rabla“, în prima etapă, au fost distribuite 25% din numărul total de tichete destinate persoanelor fizice, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de zece ani, din parcurile auto judeţene.

Consumarea tichetelor primite iniţial a fost condiţia obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare de către colectori, aceştia putând primi maxim 200 de noi tichete la fiecare cerere.

În perioada 19-21 iunie 2013, în funcţie de cererile depuse de colectori şi de deconturile făcute de aceştia, Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice. Decizia a fost luată pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora.

Judeţul Ialomiţa, însă, nu a primit niciun tichet la distribuirea a doua, rămânând astfel cu cele 35 alocate în prima fază. La momentul respectiv, toate cele 35 de tichete au fost date către şoferi încă din prima zi, aceştia făcând cozi la centrele de colectare, pentru a prinde tichet.

Pe primele locuri în topul judeţelor unde au fost solicitate şi repartizate cele mai multe tichete se află Vâlcea-1.485, Gorj-1.372, Sibiu-1.299 şi Alba–1.244.

În schimb, în mai multe judeţe, colectorii figurează doar cu tichetele primite iniţial, în prima etapă fiind distribuite un sfert din cele 17.000 de vouchere. Astfel, în Ialomiţa au fost repartizate doar 35 de tichete, în Călăraşi 36, în Vaslui 48, în Mehedinţi 62, în Harghita 72, în Olt 74, în Neamţ 91, în Iaşi 108, în Braşov 130, iar în Prahova 180.

Potrivit datelor centralizate, în Bucureşti au fost distribuite colectorilor 1.040 de tichete.

Administraţia Fondului pentru Mediu mai precizează că sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instiţutiile publice care doresc sa beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul „Rabla“ este deschisă în prezent. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite