Cum a debutat leucemia la o fetiţă de doi ani. Coşmarul Sofiei: „Avea o bubiţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disperaţi pentru a-şi salva feţiţa, în vârstă de doar doi ani, diagnosticată cu o boală cruntă, o familie din Ţăndărei cere sprijinul oamenilor cu suflet pentru ca Sofia să aibă şansa de a se vindeca.

O întreagă comunitate de oameni cu suflet s-a mobilizat pentru a-i fi alături Sofiei, o fetiţă de doar doi ani, pe lungul drum al tratamentului către vindecare.

Povestea tristă a micuţei Sofia a început în luna august, când ceea ce părea o ciupitură de ţânţar pe faţă s-a dovedit a fi debutul unei leucemii acute limfoblastice de tip B. De atunci, copila şi-a petrecut timpul numai prin spitale, fiind supusă unor cure de citostatice, dar şi unor transfuzii.

Mama fetiţei, Mihaela Niţă, a povestit calvarul prin care trece familia, dar şi disperarea de a o salva pe Sofia. Pentru că tratamentele sunt costisitoare, oamenii fac apel la semenii lor să-i ajute cu ce pot.

În lupta cu nemilosul tratament, cunoscuţii şi apropiaţii familiei Niţă au creat grupul Împreună pentru Sofia pe o pagină de socializare, unde sunt anunţate toate evenimentele caritabile, organizate în sprijinul fetiţiei. 

Iată mesajul Mihaelei Niţă, mama Sofiei, postat pe o pagină de socializare de către Muzeul Deltei Dumării:

"Bună ziua, oameni cu suflet. Nici nu ştiu cum să încep... La începutul lunii august 2020, pe chipul puiului meu cel mic a apărut ceea ce părea o simplă ciupitură de ţânţar. În câteva zile această s-a mărit şi a început să colecteze infecţie. Medicul dermatolog a spus că ar fi o ciupitură de o insectă infectată şi ne-a recomandat un spray şi un antitermic, în cazul în care va face febră.

A doua zi infecţia a ieşit şi, din zi în zi, arată tot mai rău. Sofia începuse să nu mai mănânce, să fie apatică şi să-i apară vânătăi pe picioruşe. 

Pe data de 21 august am mers cu ea la spitalul din oraş şi, în urmă analizelor, medicul a hotărat că cel mai bine ar fi să ne trimită la Bucureşti, dar nu a reuşit să găsească un spital care să ne primească din cauza Covidului. Aşa că a hotărat să ne transfere la Spitalul Judeţean Slobozia, poate ei vor reuşi să găsească un loc la un spital din Bucureşti.

Însă înainte de a ne transfera la spitalul din Slobozia a incizat-o unde avea acea bubiţă... şi nu a fost o idee bună că se putea porni o hemoragie foarte mare. Într-un final am ajuns la Spitalul din Slobozia, unde i s-au făcut iar analize, dar erau aproape identice cu cele de la Spitalul din Ţăndărei.

Au reuşit să ne găsească un loc la Spitalul Fundeni, unde am ajuns noaptea târziu. Sofia a fost pusă imediat la monitorizat, i s-a făcut transfuzie şi aşa început coşmarul nostru. A două zi după mai multe analize am aflat cruntul diagnostic: leucemie acută limfoblastică de tip B.... 

La câteva zile am şi început tratamentul cu citostatice. După prima cură de citostatice terminată cu bine, micuţa mea Sofia a avut nevoie de transfuzii de sânge pentru a începe cea de a doua cură. 

Vreau să vă mulţumesc vouă, oameni cu suflet mare, care din puţinul vostru încercaţi să o ajutaţi pe Sofi şi vă rog să rămanem la fel de uniţi, la fel de puternici şi încrezători că până acum. 

Sofia are nevoie de susţinere, de ajutor şi nu în ultimul rând de voi, oameni minunaţi.. care în tot acest timp nu aţi rămas indiferenţi. 1 minut, poate chiar 2, rupte din timpul vostru înseamnă pentru Sofia o şansă la viaţă, la fericite. Şansa de care are nevoie pentru a fi şi ea ca ceilalţi copilaşi. Îndemn de a -i face cunoscută povestea. 

Orice semn din partea voastră contează, o donaţie, o distribuire. Ajutaţi ne să facem cunoscută povestea Sofiei şi să mărim familia Împreună pentru Sofia“. 

Pe paginile de socializare au fost demarate tombole şi donaţii pentru ca familia Niţă să poată susţină tratamentul micuţei. Până acum au fost organizate tombole, dar şi licitaţii cu diverse obiecte, la care au participat persoane generoase, oameni simpli, îngenunchiaţi de greutăţile vieţii, dar care din puţinul lor au donat. 

Oamenii de bine care doresc să facă donaţii pentru a o ajuta pe fetiţă să se însănătoşească o pot face în conturile:

Nume banca: RaiffeisenBank Cod Swift banca: RZBRROBU

Titular: Nita Bianca Ioana

Lei: RO51 RZBR 0000 0600 2198 3264 

Euro: RO94 RZBR 0000 0600 2198 3266 

USD: RO18 RZBR 0000 0600 2198 3276 

Lire: RO30 RZBR 0000 0600 2198 5873, donatii pentruSofia Maria     

BTPAY : 0730 057 238  

PayPal: http://paypal.me/biutza921

În ultima zi a anului 2020, pe 31 decembrie, românii au fost invitaţi să doneze fiecare suma pe care ar fi oferit-o unui colindător cu Sorcova: „Pentru că e ultima zi dintr-un an diferit, atipic,dar un an în care am înţeles cu adevărat ce înseamnă cuvântul SOLIDARITATE, un an care a schimbat vieţi, destine, dar ne -a adus ÎMPREUNĂ, vă propun să încheiem diferit: să donaţi în contul Sofiei suma pe care o oferiţi unui unui colindător în seara aceasta (Pluguşorul) sau mâine (Sorcova)“, a scris Mădălina Creţu, unul din membrii grupului Împreună pentru Sofia, pe pagina sa de socializare. 

 

 

Campania Îngeraşii Sofiei

Şi Muzeul Deltei Dunării din Tulcea s-a implicat în salvarea fetiţei, iar de sărbători a creat campania „Îngeraşii Sofiei - Fii şi tu un Moş Crăciun!“. 

"Pentru că nimic nu se compară cu bucuria de a dărui şi de a ajuta, vino alături de noi în perioada 1 decembrie 2020 - 25 ianuarie 2021! Ne alăturăm şi noi campaniilor facute pentru micuţa Sofia! Ai nevoie doar de mult suflet şi dorinţă de a te implica! Poţi ajuta! Colectează capace din plastic şi adu-le la noi! Ele se vor transforma în bani, ce vor ajuta o familie greu încercată! Fetiţa lor este diagnosticată cu leucemie! Şi are doar doi ani!

Copiii (indiferent de vârstă) care au colectat şi predat capacele, pot participa la Concursul “Îngeraşii Sofiei”, ale căror premii constau în vizite gratuite la muzeu. Ei sunt invitaţi să realizeze un îngeraş, ce va împodobi braduţul nostru. Până pe data de 25 ianuarie 2021, aşteptăm din partea fiecărui concurent, într-un mesaj privat pe pagina de Facebook, două fotografii: una cu donaţia de capace din plastic şi una cu îngeraşul confecţionat, etichetat cu “Pentru Sofia, prenumele copilului, vărsta”.

Cele mai votate 3 fotografii (pe pagina noastră de Facebook - Muzeul Deltei Dunării) vor fi premiate cu câte o invitaţie ce asigură accesul gratuit în muzeu, împreună cu familia. Fiecare reacţie pentru o imagine înseamnă un vot. Pe data de 26 ianuarie 2021 vor fi anunţaţi câştigătorii. Toţi participanţii vor primi diplome pentru implicarea în Campania Umanitară “Fii şi tu un Moş Crăciun!”. Poţi schimba ceva!", au anunţat reprezentanţii Muzeului Deltei Dunării.

Vă mai recomandăm şi: 

Trei scandaluri sexuale care au şocat Uniunea Sovietică. Unul dintre ele l-a avut ca protagonist pe Boris Elţîn

Misterul monoliţilor „extratereştri” a fost dezvăluit. Care este miza acestei isterii mondiale

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite