Zeci de olteni visează să ajungă grefieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meseria de grefier este o alternativă viabilă pentru absolvenţii de Drept... (FOTO: Adevărul)
Meseria de grefier este o alternativă viabilă pentru absolvenţii de Drept... (FOTO: Adevărul)

Aproape o sută de absolvenţi ai facultăţilor de Drept din judeţul Olt îşi doresc să îmbrăţişeze o carieră de grefier. Şcoala Naţională de Grefieri a scos la concurs un număr de 120 de posturi. Din numărul total de candidaţi rămaşi în cursă după analizarea dosarelor de înscriere au rămas în cursă 1.374 de persoane din totalul de peste 1.500, dintre care nu mai puţin de 80 provin din judeţul Olt.

Numărul mare de candidaţi înscrişi la examenul pentru ocuparea posturilor vacante de grafieri relevă că nu doar meseriile de judecător sau procuror sunt cele mai căutate în branşă. Astfel, unii dintre licenţiaţii de Drept preferă, mai nou, posturi aferente personalului auxiliar de specialitate, respectiv cele de grefieri. Şcoala Naţională de Grefieri a vacantat în acest an un număr de 120 de locuri - scoase la concurs în aceste zile, dintre care 90 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti, iar restul de 30 pentru ocuparea posturilor vacante la parchetele din ţară. Din numărul total de candidaţi care vor participa la examenul propriu-zis, 80 sunt originari din judeţul Olt.

S-au putut înscrie în cursă cetăţenii români cu capacitate deplină de exerciţiu, care nu au antecedente penale sau cazier fiscal şi care se bucură de o bună reputaţie. Examinarea candidaţilor va avea loc în cadrul unei singure probe scrise la patru dintre materiile de bază studiate în timpul facultăţii: drept penal şi procedura penală, dreptul civil si procedura civilă. Rezultatele se vor afişa pe 19 septembrie. Primii 120 de candidaţi care vor obţine cele mai mari note vor urma cursuri la zi - în Bucureşti, pe o perioadă de şase luni, apoi îşi vor vedea visul cu ochii şi vor activa ca grefieri.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite