VIDEO Rezultate Evaluare Naţională 2016. Lacrimi la aflarea notelor. Elevii, între „bravo, mami, foarte bine!“ şi „nu-i nicio tragedie, facem contestaţie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uimire, revoltă, tastat pe telefon, în mod isteric, în cele din urmă, acestea au fost fazele prin care au trecut elevii care au venit să-şi vadă la şcoală notele de la Evaluarea Naţională 2016. Aplicaţia oficială la centrele de examen n-a mers din prima, elevii aşteptând mai mult de o oră să poată depune contestaţii.

Elevii din Slatina care au susţinut între 27-29 iunie probele Evaluării Naţionale 2016 au venit plini de speranţă la centrul de examen, uniii chiar cu mult înainte de ora anunţaţtă, 16,00, pentru afişarea rezultatelor, în speranţa că la şcoală, cineva, oricine, le-ar putea scurta aşteptarea.

A fost, de fapt, mult mai rău. La 16,00, aplicaţia care ar fi trebuit să le permită celor din centre listarea cataloagelor (încă de la 15,30) tot nefuncţională era şi aşa a rămas până la 17,05. Nerăbdarea a atins cote maxime, până când au început să se vehiculeze notele deja disponibile pe site-ul ministerului, www.edu.ro.

Copii şi părinţi deopotrivă au testat mai rapid decât oricând conexiunea la Internet de pe telefonul mobil şi performanţele tehnice ale aparatului. Unele şcoli, simţind presiunea, şi-au asumat chiar afişarea listelor „neoficiale“ de pe site-ul ministerului, pe baza cărora elevii şi părinţii să se hotărască dacă este sau nu cazul să depună contestaţii.

„Bravo, mă, bravo, eşti tare!“

Chiar şi acolo unde s-a respectat mesajul din e-mail-ul trimis de comisia judeţeană către şcoli de a nu afişa listele din altă aplicaţie decât cea oficială, cineva din şcoală a ieşit şi a transmis notele publicate pe edu.ro. Alte şcoli, pentru a umple timpul de aşteptare până când „îşi revine aplicaţia“ le-au pus elevilor la dispoziţie, încă o dată, datele privind mediile obţinute în anii de gimnaziu, pe baza cărora se calculează media de admitere. „Ce să mai, coc ei ceva! În mod sigur e vorba de cele peste 40.000 de semnături la petiţia privind subiectul de la matematică. Cred că se gândesc că nu pot să nu ţină cont de ele şi nu ştiu cum s-o dea, aşa că nu le merge aplicaţia!“, a fost convins un părinte.

image

La altă şcoală notele s-au aflat de pe net, aşa că elevii se felicită între ei. „Bravo, mă, bravo, eşti tare! Ţi-am spus eu!“, îi adresează un băiat colegului său felicitări. „Merci, merci, lasă că e bine şi la tine!“, primeşte înapoi încurajări.

image

La Şcoala „Eugen Ionescu“ din Slatina conducerea şi-a asumat afişarea listelor din baza de date disponibilă. Părinţii le-au aflat şi acum se consultă cu directorul dacă să facă sau nu contestaţii. Sunt informaţi că nu-şi mai au rostul dacă elevul a obţinut o notă peste 9,50, pentru că nota se modifică doar dacă intervin diferenţe de 0,5 puncte sau mai mult între cea iniţială şi cea după contestaţii. „Mai aveţi timp până la 8,00 vă gândiţi“, le-a spus directorul şcolii, prof. Gabriela Constantinescu, părinţilor.

„Primim contestaţii, pe baza notelor afişate“

Dacă la „Nicolae Iorga“ profesorii din conducere s-au ferit să le pună la dispoziţie părinţilor, oficial, notele, la C.N. Vocaţional „Nicolae Titulescu“ profesori anume desemnaţi erau pregătiţi să primească şi contestaţii pe baza notelor afişate. „Am primit instrucţiuni că putem afişa şi primi contestaţii“, au spus reprezentanţii şcolii, care şi-au schimbat însă, brusc, atitudinea dându-şi seama că nu stau de vorbă cu un părinte, ci cu un reprezentant al presei.

image

Afară, elevii au picat, foarte mulţi, pe gânduri. Să depună, să nu depună contestaţie... „Şi dacă nota scade cu mai mult de jumătate de punct?“, s-au întrebat şi în gând şi între ei de acum foştii colegi. Pe gânduri au căzut şi părinţii, care şi-au consolat cu greu copiii care se vedeau cu 10 în palmares, în schimb s-au oprit la 9,33, 9,50...

Opt elevi de 10 în Olt

Notele obţinute de elevii din Olt au fost, în bună parte, conform aşteptărilor, elevii verificându-se, de altfel, imediat după susţinerea probelor, în faţa profesorilor de la clasă.

image

Cei convinşi că au fost nedreptăţi se vor adresa însă cu contestaţii, probabil câteva sute la nivelul judeţului, ca şi în anii trecuţi. Opt dintre cei peste 3.200 înscrişi în examen au reuşit să obţină 10 la ambele probe, iar aceşti elevi de 10 sunt:
Coconu Taisia Maria – Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu“ Caracal, Dindere Mihaela Elisabeta – Şcoala Gimnazială Dăneasa, Dumitru Diana Cristina – Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina, Niţă Irina Cristina – Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ Slatina, Podaru Andrei Alexandru  – Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina, Rădulescu Andrei Lucian - Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina, Stanciu Gabriel Ciprian – Şcoala Gimnazială nr. 3 Slatina, Vîrban Iulia Maria – Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ Slatina. Alţi 334 elevi au reuşit medii între 9,00 – 9,99 în urma susţinerii celor două probe, peste 500 – medii între 8,00 şi 8,99 etc.

Elevii au aflat notele de la Evaluarea Naţională 2016

CITIŢI ŞI: 

Rezultate Evaluare Naţională 2016. Haos la afişarea rezultatelor. Elevii n-au putut depune contestaţii până la ora 17.00

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Olt. Ce note au luat elevii din Olt. Opt medii de 10, 334 medii între 9 - 9,99

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite