VIDEO Rezultate Evaluare Naţională 2016. Haos la afişarea rezultatelor. Elevii n-au putut depune contestaţii până la ora 17.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi rezultatele oficiale la Evaluare Naţională 2016 au fost afişate oficial pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro, elevii nemulţumiţi de note au fost înştiinţaţi că nu pot face contestaţii, pentru că o altă aplicaţie, în baza căreia şcolile afişează notele, n-a funcţionat.

„Vă spun şi eu ce ni s-a spus şi nouă: Aveţi răbare!“, i-a îndemnat directoarea Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu“ din Slatina, profesoara Ioana Martinescu, pe elevii care, nemulţumiţi de notele aflate de pe site-ul ministerului, doresc să conteste notarea.

O aplicaţie numită CEX, la care ar avea acces doar angajaţii din sistemul public de învăţământ implicaţi în Evaluarea Naţională 2016, n-a funcţionat astăzi . Potrivit şi altor surse din judeţele României, aplicaţia nu funcţiona în jurul orei 17.00 şi s-a deblocat abia la 17.05. Din acest motiv, conducerile şcolilor nu pot afişa notele la afişier şi nici nu au putut accepta contestaţii, potrivit metodologiei interne.

În localitatea Slatina, ca şi la multe alte şcoli din judeţul Olt, listele cu rezultate nu s-au publicat, comisia judeţeană anunţând că aplicaţia din care trebuie descărcate este nefuncţională.

Este vorba de o aplicaţie specială, securizată, în care se intră pe bază de parolă, şi care ar fi trebuit să se deschidă la ora 15,30, când în şcoli începea imprimarea listelor, iar la 16,00, conform metodologiei, se afişau. La ora 17,00, la o oră de la termenul pentru afişare, aplicaţia tot nefuncţională era.

Conducerea anumitor şcoli şi-a asumat, până să primească e-mail-ul de la comisia judeţeană, publicarea listelor disponibile, mai ales la presiunea părinţilor, în ideea că listele nu pot fi, nicicum, diferite, devreme ce sunt dintr-o sursă, totuşi, oficială.


Mailul primit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt de directorii mai multor şcoli din judeţ

image

S-a întâmplat, de exemplu, la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina, unde părinţii se consultă deja cu directorul în privinţa oportunităţii depunerii contestaţiilor, dar şi la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ tot din Slatina, unde tot având la bază notele de pe www.edu.ro, se pot depune chiar contestaţii. 

„Listele oficiale, pe baza cărora se depun contestaţii, sunt cele din aplicaţia care aşteptăm să se refacă. A, că la nivel de şcoli le-au dat de lucru, afişând listele de pe site, nu-i nicio problemă. Dar contestaţiile se depun pe baza notelor din aplicaţia noastră“, a declarat preşedinta Comisiei Judeţene a Examenului de Evaluare Naţională, inspectorul şcolar general-adjunct al IŞJ Olt, Carolina Guraliuc, deşi precizările transmise în şcoli au fost altele.

Haos la afişarea rezultatelor, la Evaluarea Naţională 2016. Aplicaţia oficială nu a fost disponibilă până la ora 17,00

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite