VIDEO  Percheziţii ale mascaţilor în Drăgăneşti-Olt la clanul Bercea Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderile anchetatorilor au avut loc joi dimineaţă  (FOTO: Mugurel Manea)
Descinderile anchetatorilor au avut loc joi dimineaţă  (FOTO: Mugurel Manea)

Forţe importante ale Poliţiei şi DNA Craiova au derulat, joi dimineaţă, percheziţii de amploare în oraşul Drăgăneşti-Olt din judeţul Olt, la clanul interlopului Sandu Anghel, alias Bercea Mondial. Vizate au fost casele mai multor membri al familiei acestuia, în directă legătură cu noile dosare penale deschise zilele acestea pe numele unora dintre membrii clanului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova au desfăşurat mai multe descinderi la câteva dintre casele din Drăgăneşti-Olt ale unora dintre membrii familiei lui Sandu Anghel (47 ani), poreclit Bercea Mondial, după ce numele acestora au apărut, joi dimineaţă, ca fiind protagonişti ai unor noi dosare penale. 

Una dintre descinderi a avut loc la casa uneia dintre fiicele interlopului, respectiv Gabriela Anghel, sora mult mai cunoscutei Izaura Anghel.

Joi dimineaţă a răzbătut în spaţiul media faptul că Bercea Mondial s-a ales cu un nou dosar şi va fi cercetat acum şi pentru cumpărare de influenţă, el fiind deja după gratii din februarie 2011 pentru înjunghierea unui nepot. Mai exact, este vorba despre un dosar disjuns din cel al lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui statului, şi, respectiv, Marian Căpăţână, pe tema traficului de influenţă pentru eliberarea interlopului.

De asemenea, tot joi dimineaţă s-a aflat că Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, respectiv cel care l-a denunţat pe fratele preşedintelui pentru trafic de influenţă, s-a ales şi el cu un nou dosar pentru cumpărare de influenţă. Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu ar fi primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită Bercea Mondial, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă - fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Fiul interlopului se află după gratii, la fel ca şi tatăl său.

Gabriela Anghel, fiica lui Bercea: “Au căutat filmarea lu’ Mircea Băsescu”

Fiica lui Bercea, Gabriela Anghel (video), s-a arătat şocată de “vizita” mascaţilor şi a spus că ea şi familie ei nu au nimic de ascuns.

“Au venit de dimineaţă la mine la poartă (mascaţii, n.a.) şi mi-au spus că au mandate de percheziţie. Eu le-am spus că, dacă au mandate, le deschid eu poarta, dar fără să mă speriaţi, fără să-mi faceţi nimica. Ei au intrat şi au verificat camerile, tot ce era p-acilişea, şi au luat ce au luat. (...) I-am întrebat de ce au venit şi ei mi-au spus că au fost trimşi de la Curtea de Apel Craiova. Eu am fost şocată, au venit să mă sperie! Şi ce au găsit??... Nu au găsit nimica! M-au întrebat dacă am filmări sau CD-uri şi le-am spus că nu am aşa ceva. (…) Dar eu mi-am dat seama că ei caută filmarea lu’ Mircea Băsescu, dar la mine în casă nu e nimica. Eu i-am lăsat să facă ce au vrut, dar m-am supărat că au venit la mine în casă, dar la Mircea Băsescu de ce nu se duc?? Să se ducă şi la el şi să-i facă şi lui rău cum ne face nouă!”, a spus fiica lui Bercea.

Anchetatorii au vizat, cu prilejul percheziţiilor, identificarea şi ridicarea de aparatură pentru înregistrare video-audio, inclusiv înregistrări de acest gen, sau documente. Anchetatorii au căutat orice dovadă care să poate fi utilizată în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, este acuzat de trafic de influenţă alături de mai mulţi membri ai clanului Bercea. În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat două laptopuri, carduri de memorie pentru telefoane mobile, inclusiv CD-uri şi DVD-uri. Materialele ridicate urmează a fi verificate de anchetatori.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Ca la noi, la nimeni! Bercea Mondial nu a recunoscut o cerere de eliberare condiţionată depusă pe numele său

VIDEO  Izaura Bercea, după arestarea lui Mircea Băsescu: “Nu se ajungea aicea dacă nu ne făcea flagrantu’!”

VIDEO Ginerele lui Bercea Mondial, săltat de DNA pentru şantaj. Soţia lui, fiica lui Bercea, avertizează pe Traian Băsescu: “Să-i spună lu’ frate-su ca să nu-mi aresteze bărbatul, atât spun!”

Familia lui Bercea Mondial, decimată de DNA: cinci membri ai clanului, trimişi în judecată pentru şantaj

Înregistrările video cu Mircea Băsescu sunt credibile şi pot fi folosite ca probă, a decis Tribunalul Bucureşti

Toate păcatele lui Bercea Mondialu’. Cum a ajuns un interlop din Olt să facă avere, să aibă la mână politicieni şi să provoace scandalul cu familia Băsescu

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite