UPDATE - VIDEO - O nouă zi de proteste, la Slatina şi Caracal: „Bun venit în România! Tocmai au legalizat hoţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri fost a treia zi de proteste la Slatina şi a doua la Caracal, localităţi în care s-au strâns sute de oameni, „înarmaţi“ cu mesaje clare pentru guvernanţi.

UPDATE ORA 22,30 - Protestele din Slatina şi Caracal s-au încheiat în jurul orei 21,00, proteste la care au participat câteva sute de cetăţeni în fiecare oraş.

La Slatina protestatarii s-au întâlnit în faţa Prefecturii Olt, unde după aproape o oră şi jumătate au pornit în marş, ca şi miercuri şi joi, prin municipiu, în încercarea de a aduce lângă ei cât mai mulţi protestatari.

În momentele de vârf ale marşului s-au adunat peste 200 de oameni, un număr prea puţin mulţumitor pentru cei care au avut încredere în mesajele de pe reţelele de socializare.


„Speram la mai mult, pur şi simplu pentru că este şansa noastră, e viitorul copiilor noştri în joc. Din păcate, mulţi, foarte mulţi, sunt paralizaţi de frică, sunt dependenţi, sub o formă sau alta, de influenţa oamenilor politici. Se tem şi să stea de vorbă cu noi în astfel de momente, să nu-i audă cineva, să nu-i fotografieze cineva“, explică un protestatar, în timp ce din apropiere altcineva intervine: „Cum poţi să stai acasă şi să spui că te gândeşti la copilul tău?! Noi nu pentru copiii noştri facem asta, nu la ei ne gândim când ţinem să le lăsăm o ţară în care să nu le fie frică?“.

image
image

Mulţi părinţi au ieşit cu copiii în braţe sau purtându-i pe umeri. Câţiva, dezamăgiţi de numărul mic de protestatari, îşi exprimă dorinţa de a pleca, în week-end, spre marile oraşe. „Vom pleca spre Bucureşti, tocmai pentru că nu ne dorim, cu toţii, să ne cumpărăm bilete spre Canada“, au spus tinerii.

„Şefu’, am încurcat-o! S-au prins!“

Mulţi tineri şi la Caracal, unde punctul de întâlnire a fost platoul din faţa Primăriei Caracal, după care s-a pornit în marş prin oraş. Cetăţenii oraşului au avut mesaje speciale pentru ministrul Justiţiei, Florin Iordache, fost viceprimar al oraşului înainte a pleca, în anul 2000, deputat în Parlamentul României. Caracalenii i-au reamintit că le e ruşine cu el, cerându-i să retragă ordonanţele promovate.

image

„Retrageţi ordonanţa, penalilor!“, au scris caracalenii mare pe pancarte, scandând minute în şir: „În democraţie, hoţii sunt la puşcărie!“, alături de alte şi alte lozinci cu un conţinut asemănător.

Şi în Caracal tinerii părinţi au venit însoţiţi de copii, înfruntându-i pe cei care nu le înţeleg gestul şi explicându-le că le este mai frică de judecata copiilor lor, peste ani, decât de stăpânii vremelnici ai unor instituţii.

UPDATE ORA 19,00 - Protestatarii s-au adunat în Slatina, în faţa Prefecturii Olt aproximativ 100 de cetăţeni aşteptând ca şi prietenii acre au promis că vin să-şi respecte promisiunea. 

image

Şi la Slatina protestatarii au început să vină FOTO: Alina Mitran

Şi la Caracal s-au strâns din nou oamenii, cu pancarte cu mesaje speciale pentru caracaleanul Florin Iordache. Numărul protestatarilor din faţa Primăriei Caracal a depăşit deja 100.

A treia zi de proteste la Slatina

Ştirea iniţială 

Punctul de întâlnire a fost, la Slatina, Prefectura Olt, unde la ora 18,00 au început să se strângă protestatarii, astfel că, o oră mai tâziu, aproape 100 deja porneau în marş prin oraş. Până la încheierea protestului numărul celor care au ieşit în stradă să denunţe acţiunile guvernanţilor privind modificarea legislaţiei penale s-a dublat.

Au protestat, joi-seara, şi cetăţenii din Caracal, la început destul de puţini, numărul acestora crescând în timpul marşului prin oraş. Şi caracalenii se vor întâlni din nou în această după-amiază, pe platoul din faţa Primăriei Caracal.

SlatinaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite