Un tânăr din Olt a murit în lacul unui controversat director. Proprietarul spune că Valea Sfinţilor este un loc privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii ISU Olt au scos duminică, 30 iulie, din apele unui lac privat trupul neînsufleţit al unui tânăr de 15 ani, care se afla alături de prieteni într-o plimbare cu barca pe proprietatea unde şi el şi tatăl său lucraseră.

Poliţiştii cercetează împrejurările în care un tânăr de 15 ani, din Tufeni, aflat într-o barcă alături de alţi prieteni (doi, după anumite surse, trei după altele) s-a înecat duminică după-amiază, 30 iulie 2017. Şi lacul şi barca îi aparţin lui Costinel Alecsandrescu, fostul director al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“, fost preot în Tufeni, locul în care deţine proprietatea.

Lacul, spun poliţiştii, nu era împrejmuit, însă tânărul cunoştea bine locul, părinţii săi şi chiar şi el lucrând, de-a lungul timpului, în curtea proprietarului, conform declaraţiei fostului director Costinel Alecsandrescu.

„Nu este, doamnă, lac de agrement. Este la mine în grădină, nu are apă curată, e cu peşti, cu broaşte... L-am făcut pentru mine. Nu ştiu ce căuta acolo, probabil a vrut să se plimbe cu barca, împreună cu ceilalţi băieţi, sunt de aici. Nu cred că a vrut să facă baie, pentru că putea să facă în piscina din curte, am şi o piscină şi aveau voie. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, eu n-am fost acolo, plecasem în concediu şi m-am întors“, a declarat Alecsandrescu, mărturisind că, luni-dimineaţă, se afla alături de părinţii băiatului la morgă, pentru a prelua trupul neînsufleţit.

Nici lacul şi nici piscina de pe proprietatea fostului director – denumită Valea Sfinţilor - nu sunt deschise publicului, a mai spus acesta, deşi foarte multe persoane frecventează piscina, împărtăşind cu prietenii pe Facebook impresiile de acolo. „La acel lac nu am fost niciodată, nu ştiu dacă era pentru pescuit şi cum permitea accesul. La piscină ştiu că se mai duc copiii, dar nu e o afacere, le permite accesul pur şi simplu, să aibă unde să-şi petreacă timpul, nu am auzit să perceapă taxă“, a declarat primarul localităţii, Eugen Şotae.

În cauză s-a întocmit dosar penal, însă pentru încadrarea juridică a faptei se aşteaptă rezultatul necropsiei, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, cms. Alexandra Dicu. Poliţiştii cercetează acum împrejurările în care s-a produs decesul.

image

Costinel Alecsandrescu a postat pe Facebook un mesaj de condoleanţe, exprimându-şi regretul pentru moartea băiatului (foto dreapta)

Din spusele martorilor, băiatul se afla împreună cu alţi prieteni într-o barcă (lacul are, conform proprietarului, 25 m/14 m). La un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut, lucru care s-ar fi întâmplat, mai devreme, şi cu un alt băiat, care, însă, a reuşit să urce din nou în barcă. Tânărul nu ştia să înoate, iar prietenii au încercat să-l ajute, însă nu au reuşit, chemând ajutoare. Evenimentul a fost anunţat în jurul orei 15,00, scafandrii reuşind să scoată trupul neînsufleţit după aproximativ 15 minute de căutări. La ora 16,54 a fost declarat decesul.

Tânărul este cel mai mare din cei patru copii ai unei familii modeste din Tufeni, tatăl acestuia lucrând, de altfel, în gospodăria proprietarului lacului.

Costinel Alecsandrescu şi-a amenajat la Tufeni  un adevărat domeniu, având, într-o perioadă, inclusiv păsări sălbatice. Fostul director a fost trimis în judecată pentru delapidare, fiind acuzat că a devalizat bugetul instituţiei pe care o conducea, însuşindu-şi bani şi materiale de construcţii. De asemenea, procurorii l-au mai acuzat că s-a folosit de artiştii ansamblului subordonat Consiliului Judeţean, încasând pentru perstaţia acestora sume de bani evidenţiate, însă, nu în conturile instituţiei, ci ale firmei personale de impresariat artistic. Deşi, în toamna anului 2015, a stat inclusiv în arest o noapte, şefii Consiliului Judeţean i-au oferit preotului care a renunţat la sutană pentru postul de director şi pentru a cânta în spectacole, după debarcarea de la ansamblu, tot o funcţie publică, în prezent ocupând un post de şef-serviciu în cadrul Muzeului Judeţean Olt. Alecsandrescu s-a remarcat, de asemenea, în campania electorală a alegerilor locale parţiale din 2009, când, susţinând tabăra PSD, într-o confruntare cu tabăra PDL a scos un pistol.

Costinel Alecsandrescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanţe şi o fotografie a tânărului.  „Condoleante familiei lui Ionut in varsta de 15 ani ,inecat astazi in iazul natural din gradina mea! Dumnezeu sa-l aseze in cetele dreptilor! Amin!“, a scris acesta.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite