Un an de la dispariţia Alexandrei Măceşanu. Părinţii fetei cer linişte, Cumpănaşu face un marş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa în care, spun anchetatorii, Alexandra ar fi fost ucisă  FOTO: Ana Popescu
Casa în care, spun anchetatorii, Alexandra ar fi fost ucisă  FOTO: Ana Popescu

În urmă cu un an, pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceşanu, o tânără de 16 ani, a plecat  de la Dobrosloveni spre Caracal cu o maşină de ocazie. Seara, părinţii au început căutările, pentru că fata nu s-a mai întors.

Acum exact un an, Alexandra Măceşanu, o tânără care se bucura de vacanţă, şi-a dat întâlnire cu prietenul ei în Caracal. Urma să-l întâlnească în faţa Liceului Teoretic „Mihai Viteazul“.  A plecat din Dobrosloveni înainte de prânz, iar prietenul ei, din satul vecin, aceeaşi localitate. Nu s-au mai întâlnit, băiatul a sunat zadarnic văzând că prietena lui nu a ajuns, telefonul fiind închis.

Alarma s-a dat după-amiaza, când părinţii i-au alertat mai întâi pe prietenii Alexandrei. Nu se întâmplase ca adolescenta să nu anunţe că se întoarce la o altă oră decât cea convenită. Au început căutările, tatăl Alexandrei a anunţat şi poliţia din localitate, a fost trimis acasă, să revină a doua zi. Prietenii Alexandrei, în schimb, s-au mişcat, au postat un apel pe Facebook, anunţând dispariţia. 

A trecut noaptea, părinţii au mers din nou, dimineaţa următoare, la poliţie, pentru ca înainte de prânz, Alexandra, sechestrată de Gheorghe Dincă în casa de pe strada Craiovei, nr. 169, într-un gest curaj nebun, să pună mâna pe un telefon vechi găsit în încăpere şi să sune la 112. De aici o Românie întreagă ştie ce s-a întâmplat, cum au bâjbâit autorităţile, cum a doua zi poliţiştii au intrat în sfârşit în curtea indicată de Alexandra, anunţând la câteva ore că au găsit doar rămăşiţe umane carbonizate.

Se împlineşte un an de când Tudoriţa şi Ioan Măceşeanu nu şi-au mai văzut fiica cea mare. Ei în continuare speră că fata trăieşte şi că într-o zi le va trece din nou pragul. Au refuzat să ridice certificatul de deces emis de autorităţi. Pentru astăzi vor linişte, cum, de altfel, au solicitat în întreg anul care s-a scurs, ieşirile acestora în media fiind destul de rare.

Imagine indisponibilă

Sâmbătă, 25 iulie 2020, în schimb, la Caracal va fi organizat un marş, într-o încercare de refacere a traseului Alexandrei, după cum a anunţat unchiul său, Alexandru Cumpănaşu.

„Pe 24 iulie se împlineşte UN AN de când Alexandra a fost răpită şi traficată! Politia din Caracal, procurorii şi clanurile interlope refuză să afle ADEVĂRUL! De aceea Sâmbăta la ora 12:00 vom pleca mai multe maşini spre Caracal pentru a le arăta celor care si-au batut joc de Alexandra ca nu uitam şi continuam sa luptam! Cine doreşte sa ni se alature din Bucureşti ii asteptam Sambata la ora 12:00 în Piata Victoriei! Ne vom deplasa către Caracal si vom reface întregul traseu al monstrului din Carcal si ne vom opri la ora 16:00 în fata politiei Caracal! Ii rugam pe toţi cei care ni se vor alatura sa poarte masca si sa respecte legea! Vocea Alexandrei se va auzi în întregul Caracal! Voi ce faceti Sambata? Este vb de viitorul copiilor vostri‼️Daca ii iubiţi veniti alaturi de noi‼️”, este apelul lui Alexandru Cumpănaşu.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI: 

Prietena din copilărie a Alexandrei reface pas cu pas filmul din ziua dispariţiei fetei: „Prietenul ei trebuia să se vadă cu ea. Şi el a sunat-o, dar telefonul n-a mers“

O adolescentă dintr-o comună de lângă Caracal a dispărut. Părinţii solicită ajutor

UPDATE Ipoteză şocantă în cazul dispariţiei mai multor adolescente din Olt: fetele ar fi fost găsite arse. Institutul de Criminalistică a trimis specialişti

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite