Şoferii Serviciului de Ambulanţă Corabia, anchetaţi pentru furt de motorină din maşini. Ca să ascundă hoţia de proporţii, mergeau cu viteză redusă la intervenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 din cei 17 ambulanţieri ai unei staţii a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt au fost puşi sub acuzare într-un dosar de fals şi uz de fals şi delapidare, 13 fiind puşi sub control judiciar, măsura interzicându-le să-şi mai desfăşoare activitatea.

Staţia de Ambulanţă Corabia a rămas, de marţi, 4 decembrie 2018, fără 13 din cei 17 ambulanţieri, în urma anchetei procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

„La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penala faţă de un număr de 15 inculpaţi , ambulanţieri în cadrul Servicului de Ambulanţă Corabia, pentru  săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals. La data de 04.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar faţă  de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile“, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

Ambulanţeirii sunt acuzaţi că sustrageau motorină din autospecialele pe care le conduceau, pentru a ascunde furtul apelând la fel de fel de metode, printre care micşorarea vitezei în timpul curselor preluate din dispecerat. Măsura controlului judiciar, adoptată pentru buna desfăşurare a anchetei, astfel încât ambulanţierii să nu mai poată avea contact cu martorii din dosar, afectează însă activitatea staţiei de Ambulanţă Corabia, conducerea SJA fiind nevoită să adopte măsuri de urgenţă.

„Am luat măsuri să redistribuim personal din judeţ, deja am trimis trei echipaje acolo, trei ambulanţieri, pentru că în cazul asistenţilor nu este o problemă. Pe termen scurt nu este o problemă, pe termen lung va fi o problemă, dar probabil vom scoate posturile la concurs pe perioadă determinată, cât mai repede, mâine voi cere acest lucru la minister, o procedură de scoatere a posturilor la concurs, dacă se poate mai rapidă, pe perioadă de 6 luni, probabil, până la soluţionare şi vom lucra, nu se întrerupe nimic acolo. Pe termen scurt am luat măsuri de redistribuire a personalului de la Caracal şi Slatina, iar şoferii care lucrau pe transport, nu vor mai lucra pe transport, vor lucra pe urgenţă, iar transportul, probabil, va fi redistribuit către un furnizor privat. Acest personal va fi redistribuit la Corabia, se vor acorda ore suplimentare, sunt măsuri de rezervă, nu este problemă“, a declarat managerul SJA Olt, Marinela Prina.

CITIŢI ŞI: Furtul de combustibil de la Ambulanţă a dus şi la cercetări pentru ucidere din culpă. Ce metode foloseau şoferii ca să poată sustrage motorină

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite