Regaliştii, sceptici după anunţul că Regele Mihai se retrage din viaţa publică: „Transferul trebuia făcut când regele putea spune chiar şi două fraze!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Atanasescu (centru) spune că tinerii de astăzi sunt mult mai receptivi la ideea de regalitate FOTO Adevărul
Gheorghe Atanasescu (centru) spune că tinerii de astăzi sunt mult mai receptivi la ideea de regalitate FOTO Adevărul

Vestea că Majestatea Sa Regele Mihai se retrage din viaţa publică, delegând-o pe Principesa Margareta să-l reprezinte, este primită cu scepticism de regalişti, Gheorghe Atanasescu, din Slatina, vechi luptător pentru reinstaurarea monarhiei, considerând anunţul ca pe un pas firesc, dar care „trebuia făcut mai demult“.

Hotărârea vine destul de târziu, „dacă o fi aşa, după cele întâmplate în ultimele luni mi-e greu să mai cred ceva“, spune Gheorghe Atanasescu, regalistul care a fost primit după 1990 de mai multe ori în casa regelui, discutând personal cu Regele Mihai I.

„În ultima vreme s-au întâmplat multe prostii, dar este un domeniu în care nu trebuie să fim prost-crescuţi. Sunt uimit, acum văd şi eu pe toate canalele de televiziune şi aş vrea în primul rând să mă conving că e aşa. Acest transfer, indiferent către cine, trebuia făcut mult mai devreme, când regele putea să vorbească şi două fraze puteau fi spuse de dumnealui.

Că nu-mi convine mie către cine se face, că nu-mi e pe plac ce s-a întâmplat cu Casa Regală, care astăzi este doar familia şi avocaţii, au fost îndepărtaţi toţi istoricii, notarii, juriştii, e cu totul altceva“, spune Atanasescu, omul care de-a lungul timpului, după 1990, a militat constant pentru a se cunoaşte adevărul istoric.

În opinia regalistului, după 2010 în România ideea de regalitate a prins foarte bine, tinerii, nealteraţi de educaţia comunistă, fiind mult mai receptivi. Cât despre succesiune, după îndepărtarea principelui Nicolae, care „a fost adus aici, în România, să fie stricat“, singura soluţie viabilă rămâne celălalt nepot, principele Mihai, Atanasescu fiind de părere că semnele caselor regale din Europa sunt foarte clare cu privire la principesa Margareta.

„Nu ştiu cât de viabilă este astăzi în România ideea de a se reveni la monarhie, însă poporul român s-a răzgândit şi a răsturnat tot ce credea lumea, la nevoie, de mai multe ori, aşa că o poate face şi acum. Depinde spre ce se îndreaptă popoarele din Europa, în special cele care au case regale“ , a spus Atanasescu.

Vă mai recomandăm:

Tristeţe în comunitatea regaliştilor din Timişoara: „A fost un şoc vestea bolii Regelui Mihai, dar mai ales diagnosticul”

Regaliştii speră într-o minune care l-ar putea salva pe Regele Mihai: „Vestea este şocantă pentru toată lumea. Nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu”

Apropiat al Regelui Mihai, din Vrancea: „Pe Margareta nu o văd ca pe un continuator al regelui, nici ca pe o personalitate capabilă să ia decizii“

Cum vede liderul regaliştilor din Maramureş retragerea Regelui Mihai din viaţa publică: „Nu se poate compara o activitate regală cu una princiară”

Reacţii politice la diagnosticul Regelui. Quintus: Viaţa mea a început cu o arestare pentru Rege. Blaga: Nu sunt monarhist, dar îi recunosc meritele

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite