Primăria Slatina a finalizat distribuirea alimentelor de la U.E. către persoanele nevoiaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii nevoiaşi au primit doar jumătate dintre alimentele europene, uleiul şi făina rămânând o problemă cu final necunoscut (Foto: Arhivă)
Slătinenii nevoiaşi au primit doar jumătate dintre alimentele europene, uleiul şi făina rămânând o problemă cu final necunoscut (Foto: Arhivă)

Primăria municipiului Slatina a terminat, la finele săptămânii trecute, sinuoasa operaţiune de distribuire a pachetelor cu alimente primite de la Uniunea Europeană. Deoarece o parte dintre beneficiari nu s-au prezentat pentru a-şi lua pachetele, autorităţile au fost nevoite să ofere din alimentele rămase tot celor care luaseră şi în cadrul primei tranşe.

Autorităţile slătinene au iniţiat acţiunea de distribuire a alimentelor europene în luna noiembrie. Din păcate, din totalul de aproape 5.500 beneficiari, numai 75 % s-au prezentat pentru a intra în posesia pachetelor ce li se cuveneau. Pentru a nu rămâne cu alimentele în depozit şi a riscă alterarea acestora, fiind vorba numai de alimente perisabile, diriguitorii primăriei au decis să reia operaţiunea în urmă cu trei săptămâni, printre cei invitaţi să primească alimentele în cauză numărându-se şi beneficiarii din prima tranşă.

“Săptămâna trecută am terminat de distribuit cantitatea de alimente primită de la UE şi rămasă neacordată beneficiarilor în luna noiembrie, atunci când a fost demarată această acţiune. De data aceasta, totul a durat mult mai puţin, aceasta şi datorită faptului că numprul de beneficiari a fost mai redus. A fost nevoie să reluăm acum acţiunea deoarece produsele din depozit neridicate riscau să se strice pentru că erau produse alimentare perisabile”, a spus Mihaela Bâscoveanu, director adjunct Direcţia pentru Asistenţă Socială din Primăria Slatina.

La această a doua “strigare” au fost inventariaţi 1.320 de persoane care au primit alimentele menţionte. Numărul nu reprezintă nici de această dată totalul celor care ar fi trebuit să vină pentru a primi gratuit pachetele în cauză. Fiecare dintre persoanele abilitate să primească alimentele menţionate a plecat acasă cu aproape 21 kilograme de produse alimentare din totalul de 40 kilograme – făina şi uleiul nesosind nici până în prezent. Pachetele individuale cu alimente au constat în: orez – 7 kg., mălai – 5 kg., paste făinoase – 1,6 kg., biscuiţi – 5 pachete, fasole – 1 kg., zahăr – 3 kg., mazăre – 2 cutii/780 gr., roşii în bulion – 2 cutii/800 gr.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite