Preşedintele interimar al PSD Olt, Marius Oprescu, mai prinde o “gură de oxigen” în procesul accidentului mortal din 2013
0Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, dar şi preşedinte interimar al PSD Olt, răsuflă uşurat până în septembrie în procesul de la Judecătoria Slatina unde este acuzat de ucidere din culpă. Demnitarul oltean a provocat un accident de circulaţie în apropiere de Slatina, în octombrie 2013, soldat cu moartea unui bărbat. Procesul i-ar putea crea mari probleme politicianului, care mai este cercetat pentru alte două infracţiuni.
Oficialul menţionat a apărut şi marţi – 30 iunie, la termenul fixat de Judecătoria Slatina în procesul unde riscă să ajungă la închisoare. Şi de această data, nimeni din familia victimei inculpatului nu a fost prezent, ceea ce l-a determinat pe preşedintele de judecată să stabilească ca, la termenul următor, persoanele parte din familia victimei să fie citate cu mandat de aducere cu Poliţia, doar-doar procesul se va mişca din stadiul de Cameră Preliminară unde se află din luna februarie.
Avocatul inculpatului a depus la dosar un răspuns al Spitalului Judeţean Slatina ce infirmă absenţa certificării calităţii ISO 9001 la vremea accidentului, document ce ar avea rolul de a duce la respingerea raportului necropsiei efectuată de medicul legist de la unitatea sanitară-etalon a judeţului. Raportul cu pricina a stabilit că moartea victimei, survenită la câteva săptămâni de la accident, ar fi fost cauzată de agravarea problemelor medicale ale victimei accidentului provocat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt. Noul termen fixat de instanţă este jumătatea lunii septembrie.
Procesul care ar putea reprezenta începutul sfârşitului pentru cariera politică se succes de până acum a lui Marius Oprescu a început în decembrie 2014. Demnitarul oltean a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 964/P/2013 din 8 decembrie 2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, acuzat fiind de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192, alin. 1 şi 2, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Codul Penal.
Calvarul vicelui Consiliului Judeţean Olt s-a declanşat în seara zilei de 3 octombrie 2013, când acesta, în timp ce conducea o camionetă marca Toyota Hilux (foto-jos) proprietate a Consiliului Judeţean Olt, a provocat un grav accident de circulaţie pe raza satului Criva ce aparţine chiar de oraşul natal Piatra-Olt al inculpatului. Mai exact, Oprescu a intrat în plin în partea din spate a unei căruţe nesemnalizată. Drept urmare, toate cele patru persoane ce se aflau în atelaj, printre care o femeie de 28 de ani şi un minor de 13 ani, au ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina, unde au primit îngrijiri medicale. În final, doar o persoană, respectiv conducătorul atelajului – un bărbat de 34 de ani, din Piatra-Olt, a trebuit să rămână internat. Vicele C.J. Olt nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dotarea premium a autovehiculului de teren condus de acesta făcându-şi datoria cu brio. Trei săptămâni mai târziu, bărbatul victimă a accidentului, ce rămăsese internat, a decedat.
Marius Oprescu, alături de alte trei persoane angajate la Spitalul Judeţean Slatina, au fost aproape imediat reţinute preventiv pentru 24 de ore pentru diverse infracţiuni: Marius Oprescu – pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei; dr. Andrei Iordache (manager al Spitalului Judeţean Slatina) - favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dr. Ecaterina Buzău - abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea şi, respectiv, favorizarea infractorului, Maria Stanca (asistentă medicală) -, cea care a prelevat probele de sânge, acuzată de favorizarea infractorului.
Procurorii craioveni l-au acuzat în final doar pe Oprescu pentru ucidere din culpă. El este însă în continuare cercetat penal pentru alte două din infracţiuni în acelaşi caz: refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei, respectiv instigare la fals intelectual. Cercetările sunt efectuate tot de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi nu au fost încă finalizate.
Oficialul oltean a petrecut, în luna când a avut loc accidentul, 24 de ore după gratii în arestul IPJ Olt de la Slatina din acest motiv, judecătorii slătineni decizând ulterior cercetarea sa în libertate.
Vă mai recomandăm, pe acelaşi subiect:
VIDEO Marius Oprescu, vicele CJ/PSD Olt, din nou ”la bară” în procesul accidentului mortal din 2013
VIDEO Vicepreşedintele CJ Olt acuzat de ucidere din culpă, Marius Oprescu, rămâne în libertate
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime