Peste 2.000 de olteni, cu cardurile blocate de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghinion pentru mai bine de 2.000 de persoane fizice şi juridice din judeţul Olt care, din cauza neachitării unor datorii mai mult sau mai puţin vechi la Fisc, s-au trezit că au conturile blocate sau că nu îşi mai pot folosi cardurile bancare. Surpriza făcută de inspectorii Fiscului oltean vine cum nu se poate mai prost, dar are un efect garantat: colectarea datoriilor decurge mai rapid în acest mod.

Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt au blocat, cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile de Iarnă, conturile a circa 2.200 de locuitori ai judeţului, contribuabili persoane fizice şi juridice. Măsura a fost instituită sub formă de popriri pe conturi bancare pentru recuperarea unor datorii lăsate neachitate de către cei în cauză. Suma necesară de recuperat de către Fisc din conturile oltenilor se apropie, spun datele oficiale ale instituţiei, de suma de 3,6 milioane lei (36 miliarde lei vechi).

Potrivit datelor instituţiei menţionate, recuperarea datoriilor la bugetul de stat prin intermediul măsurilor de executare silită este cea mai eficientă, dovedind încă o dată că românul ştie doar de frica “biciului”. Ca o dovadă în acest sens putem amintit doar exemplul lunii noiembrie a.c., când programul de colectare a veniturilor bugetare a înregistrat un grad de realizare de 99,32 % din programul de încasari comunicat de Ministerul Finantelor Publice, din care o parte însemnată a fost atrasă de pe urma măsurilor de executare silită. Cifric vorbind, în judeţ s-au încasat la bugetul de stat, în noiembrie, nu mai puţin de 3,33 milioane lei, adică 333 miliarde lei vechi.

Pentru cei interesaţi de amănunte ale măsurilor întreprinse de Fiscul oltean pe linia executării silite în luna noiembrie putem menţiona că au fost emise 4.317 titluri executorii pentru datorii în sumă totală de 15,1 milioane lei, s-au aplicat 2.258 popriri pe conturi bancare în sumă de aproximativ 3,6 milioane lei şi, totodată, au fost aplicate 354 popriri pe venituri la terţi în sumă de 1,1 milioane lei. Iar lucrurile nu se opresc aici, inspectorii finanţişti aplicând şi 10 sechestre pentru bunuri mobile şi imobile reprezentând 0,31 milioane lei (3,1 miliarde lei vechi).

“În urma acţiunilor iniţiate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt în luna noiembrie  au fost recuperate la bugetul de stat creanţe bugetare în valoare cumulată de 7,99 milioane lei (79 miliarde ROL), după cum urmează: 2,30 milioane lei (23 miliarde ROL) din popriri pe conturi bancare; 0,15  milioane lei (1,5 miliarde ROL) din popriri pe  venituri terţi; 5,54 milioane lei (55 miliarde ROL) încasări după începerea executării silite fară alte forme de executare”, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al AJFP Olt.

De menţionat că, tot în cursul lunii trecute, la nivelul unităţilor fiscale de pe raza judeţului Olt s-au derulat 20 de licitaţii pentru vânzarea bunurilor sechestrate.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Olteni “executaţi” de Fisc pentru 572 miliarde lei vechi

Taxa “pe stâlp” la Olt: hulită, dar plătită

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite