PDL Olt schimbă candidatul pentru Primăria Slatina: iese Bălăşescu, intră în scenă… “Nimeni pe lume”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea lui Darius Vâlcov, soţul Laviniei Şandru, din fruntea Primăriei Slatina şi a organizaţiei PDL Olt pe care a condus-o din anul 2000, la PSD, continuă să provoace haos în fostul său partid. Anunţata candidatură a fostului viceprimar Dan Bălăşescu - actual primar interimar al Slatinei, pentru fotoliul de edil al urbei din partea PDL este, de acum, de domeniul trecutului după ce preşedintele filialei judeţene, Mihai Niţă,

Actualul primar interimar al municipiului Slatina, Dan Bălăşescu, nu va mai candida pentru a-şi menţine funcţia pe care o deţine de nici măcar o lună, aceasta după ce, iniţial, el a anunţat că va reprezenta PDL în cursa pentru primăria urbei.

“Eu voi fi candidatul PDL Olt pentru Primăria Slatina, ce vă miră ?!”, declara, în urmă cu câteva săptămâni, Bălăşescu. Zilele au trecut însă şi, după ce şi-a revenit din euforia ocupării postului suprem în Slatina, fostul ziarist se pare că a conştientizat, într-un final, cât de penibil ar fi fost să îşi înfrunte fostul şef şi prieten, Darius Vâlcov, cel care l-a catapultat în politică în primăvara lui 2008, când l-a introdus direct ca vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

image

Preşedintele organizaţiei judeţene a “partidului portocaliu”, senatorul Mihai Niţă, a declarat că Dan Bălăşescu şi-a revizuit poziţia de a candida pentru Primăria Slatina din cauza relaţiilor avute cu Vâlcov, creditat cu şanse de a obţine lejer un nou mandat de edil al capitalei judeţului. 

“Am discutat cu dl. Bălăşescu şi domnia sa s-a răzgândit. Mi-a spus că nu va mai candida la alegerile locale pentru funcţia de primar al Slatinei. Ca şi motive mi-a menţionat relaţia specială, aş putea spune, pe care dânsul o are cu Darius Vâlcov, fostul primar al oraşului şi ex-preşedinte al PDL Olt. Şi noi am vrut să evităm o confruntare directă între dumnealui (Dan Bălăşescu, n.a.) şi Darius Vâlcov în presă sau chiar la televizor, care nu ar fi adus beneficii niciunuia dintre ei, dar nici nouă, ca partid. Aşa că ne-am gândit la un alt nume şi am decis să îl numim drept candidat pentru Primăria Slatina pe Victor Tiţa, actual consilier local. Acum, noi suntem conştienţi de şansele noastre contra dlui Vâlcov, dar trebuia să avem un candidat care să ne aducă cât mai multe voturi posibil”, ne-a declarat Mihai Niţă, liderul PDL Olt, care a precizat că şi pentru Consiliul Judeţean a fost nominalizat Radu Ioniţă, tot consilier local la Slatina, respectiv director tehnic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De menţionat că noul candidat al PDL Olt la primăria capitalei judeţului este director al Casei Corpului Didactic Olt şi este, practic, un necunoscut printre locuitorii Slatinei. PDL Olt şi-a adjudecat Primăria Slatina în ultimii opt ani.


adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite