Mafiotu’ s-a săturat de acuzaţii şi vrea reconstituire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Enache, poreclit Mafiotu', a prins curaj în cele 11 luni petrecute după gratii şi, ieri, cu prilejul unei noi înfăţişări în procesul unde este anchetat, a cerut instanţei reconstituirea unei situaţii care îl incrimina.

Procesul în care sunt cercetaţi cei 13 membri ai grupării <Mafiotu’> pentru şantaj şi cămătărie şi-a consumat, ieri, un nou episod. Dacă la precendentul termen din iulie, martorii au solicitat imperios instanţei audierea lor cu uşile închise, departe de ochii şi urechile presei, alta a fost situaţia la înfăţişarea de ieri. Cei trei martori audiaţi au părut a nu avea nicio problemă în a-şi recunoaşte declaraţiile anterioare. Unul dintre martori, prin afirmaţiileefăcute ieri în faţa instanţei Tribunalului Olt, au agravat situaţia în care se află gaşca Mafiotului şi conducătorul acesteia, pe numele său adevărat Constantin Enache.
Martorul în cauză, Florin Rizea, aflat şi el după gratii la Penitenciuarul de Maximă Siguranţă din Craiova - dar pentru o altă infracţiune, a spus despre membrii găştii Mafiotului că l-ar fi ameninţat în timpul încarcerării ca să îşi schimbe declaraţiile anterioare.
“În penitenciar am avut mai multe conflicte cu o parte dintre inculpaţi, am avut mari probleme cu ei pentru că m-au înjurat şi m-au ameninţat ca să îmi schimb declaraţiile iniţiale. Pe unde mă prindeau îmi spuneau să am grijă că nu trăiesc pe sub pământ”, a spus Florin Rizea în faţa instanţei. Acesta şi-a reiterat declaraţiile în care îl identifica pe Constantin Enache şi pe o parte dintre inculpaţi că au ameninţat cu moartea una dintre victimele în proces, respectiv Silviu Teodorescu.
Mafiotu’ nu a putut asista cu mâinile încrucişate la una dintre acuzaţiile martorului în care îl indica că s-ar fi aflat într-o maşină cu geamuri fumurii într-una din “vizitele” sale la victimă şi a solicitat instanţei reconstituirea situaţiei incriminate de martor: “Onorată instanţă, sunt numai minciuni ! Sunt gata să stau şi 20 de ani la închisoare, dar urcaţi-ne pe noi într-o maşină cu geamuri fumurii şi să vedem dacă martorul mai recunoaşte pe cineva dinăuntru ! Vreau reconstituire, nu minciuni !”. Instanţa a respins cererea inculpatului.
Precizăm că, în prezent, din lotul iniţial de 13 persoane reţinute se mai află după gratii doar opt, restul fiind cercetaţi în stare de libertate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite