FOTO  Peste 130 de poliţişti avansaţi la Olt de Ziua Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a avansat în judeţul Olt, cu prilejul Zilei Poliţiei sărbătorită marţi – 25 martie, nu mai puţin de 132 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Evenimentul a avut loc în incinta sălii de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt din Slatina. În faţa sediului instituţiei a fost expusă, cu acelaşi prilej, o parte din dotarea poliţiştilor olteni.

Poliţiştii olteni au sărbătorit împlinirea a 192 de atestare documentară a instituţiei în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea. Cu această ocazie, aceştia s-au reunit în incinta sălii de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt din Slatina, unde s-au derulat manifestările prilejuite de acest moment. Au susţinut discursuri pe această temă mai multe oficialităţi, printre care edilul Slatinei - Minel Prina, preşedintele Judecătoriei Slatina – Romeo Petcan, Otilia Chiriţă - prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, subprefectul Emil Marinescu, sau comisarul-şef Cătălin Florescu, comandantul IPJ Olt, acesta prezentând diverse aspecte din activităţile şi realizările poliţiei din judeţul Olt.

În sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt din Slatina s-au aflat, printre invitaţi, şi două delegaţii de poliţişti din Republica Bulgaria. Mai exact, au fost prezenţi, din partea Poliţiei Vidin următorii: comisar Vanyo Dimitrov - şeful Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Regionale Vidin, inspector Tsetsko Tsankov - şeful Poliţiei oraşului Kula, şi inspector Miroslav Petrov Radukanov – şeful Poliţiei oraşului Bregovo. De asemenea, din delegaţia Poliţiei din Pleven au făcut parte: comisar şef de poliţie Yordan Georgiev Kamenov – directorul Poliţiei Regionale Pleven, comisar de poliţie Miroslav Nokolov Petrov – şeful Serviciului Ordine Publică a Poliţiei Regionale Pleven, şi comsiar şef Emil Tsvetanov Hristov . şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice Pleven.

În faţa instituţiei Consiliului Judeţean Olt au fost amenajate standuri unde au fost expuse materiale de informare din cadrul unor structuri reprezentative ale I.P.J. Olt, precum Biroul Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase, sau Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ş.a. Pe lângă organizarea acestor standuri au fost prezentate autoturisme de intervenţie şi echipamente din dotarea Serviciului de Poliţie Rutieră, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Laboratorul Criminalistic mobil. Trecătorii aflaţi în zonă au putut pune întrebări poliţiştilor şi să inspecteze maşinile de intervenţie ale acestora.

Nu în ultimul rând, în acelaşi cadru au fost prezentate dispoziţiile privind avansările în gradul profesional ale unor ofiţeri şi agenţi de poliţie. Au fost avansaţi, în total, un număr de 132 de poliţişti, dintre care înainte de termen - cinci ofiţeri şi patru agenţi, respectiv 23 de ofiţeri şi 100 de agenţi la termen. Ofiţerii avansaţi înaintea îndeplinirii stagiului minim următorii: în gradul de comisar de poliţie – Constantin Cristian Marius Vizantie, în gradul de subcomisar de poliţie – Petre Ilie Cristian Bădiţa, Petre Ionuţ Liviu Ciocionică şi Victor Iulian Nicolae Opriţescu, respectiv în gradul de inspector principal de poliţie – Ion Dan Dumitru Truţă.

Totodată, au fost înmânate diplome şi premii câştigătorilor competiţiilor sportive organizate în cadrul „Cupei Poliţiei 2014”.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite