FOTO Nouă idei pentru arcada comunistă de la intrarea în Slatina dinspre Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul iniţiat de municipalitatea slătineană, ce are ca premiu acordarea sumei de 10.000 lei „cash” celui care va veni cu cea mai inspirată soluţie arhitecturală pentru arcada de la intrarea în localitate dinspre Piteşti, s-a dovedit a fi o idee inspirată. La sediul primăriei au fost expediate deja nouă concepte pe tema cerută de autorităţile locale, dintre care urmează a fi aleasă acum soluţia cea mai adecvată.

Reprezentanţii autorităţilor locale slătinene au luat în urmă cu aproape două luni decizia de a schimba imaginea fadă a arcadei comuniste de la intrarea în oraş dinspre Piteşti, monument ridicat în anii ’80 şi ajuns într-o avansată stare de degradare. Arcada menţionată se doreşte a fi înlocuită cu ceva modern, care să şteargă imaginea dezolantă actuală pe care o oferă aceasta de zeci de ani atât locuitorilor urbei, dar şi celor aflaţi în tranzit. În acest sens, Primăria a lansat, în urmă cu o lună, un concurs în dezbatere publică care se adresează arhitecţilor, urbaniştilor şi studenţilor la facultăţilor de arhitectură sau urbanism din ţară. Reprezentanţii instituţiei amintite vor să găsească un proiect adecvat până la finele anului curent pentru ca, anul viitor, acesta să fie transpus în practică.

Iar ideea se pare că a fost inspirată deoarece, până la acest moment, pe adresa primăriei au fost expediate nouă proiecte arhitecturale în sensul anunţat de către autorităţile locale.

“Pe noi nu poate decât să ne bucure faptul că avem câteva idei pentru arcada de la intrarea în municipiu dinspre Piteşti, monument pe care am anunţat, recent că am vrea să îi oferim un alt aspect. Deocamdată mai aşteptăm să vedem dacă ne vor mai parveni asemenea proiecte pentru ca, până la sfârşitul acestui an, să putem aveam soluţia ideală pentru noi şi pentru oraş în ce priveşte acest obiectiv care este, dacă vreţi, şi o carte de vizită pentru oraşul Slatina”, a declarat edilul Minel Prina.

Un juriu compus din reprezentanţi ai presei şi ai primăriei vor alege, în termenul dorit de autorităţi – adică până la finele acestui an, soluţia arhitecturală care va înlocui actuala imagine fadă a arcadei de la intrarea anterior menţionată.

“Ar fi bine dacă nu l-ar demola, ci doar l-ar reface”

Autorul proiectului care va fi ales în urma selecţiei pe tema amintită va fi recompensat de primărie cu un premiu bănesc de 10.000 lei în numerar. Anul viitor, municipalitatea doreşte transpunerea în practică a proiectului selectat.

Slătinenii s-au declarat mulţumiţi pentru faptul că autorităţile locale şi-au adus aminte de obiectivul mai-sus menţionat şi spun că este imperativă schimbarea acestuia cu ceva nou.

“Mă bucur că nu au uitat de acea poartă de intrare, cum i se mai spune. Este o ruşine pentru Slatina, după mine. Adică, arcada arată rău acum, dar, dacă ar fi modernizată, atunci cred că ar arăta foarte bine pentru că este impresionantă: nu sunt multe oraşe în ţară care să se mândrească cu un aşa monument. Ar fi bine dacă nu l-ar demola, ci doar l-ar reface, ca să spun astfel, adică să facă ceva pe actuala structură”, este de părere Cosmin Dumitru.
 

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:

Intrarea în Slatina dinspre Piteşti va avea un nou “look”. Primăria pune la bătaie un premiu de 10.000 lei 

FOTO  Intrările în municipiul Slatina: o arcadă comunistă, un pod ruginit şi un teren plin de gunoaie

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite