Fostul contabil şi casieriţa Primăriei Scărişoara-Olt, arestaţi pentru fapte de corupţie
0
Tribunalul Olt a dispus, joi seară, reţinerea pentru 29 de zile a fostului contabil de la Primăria comunei Scărişoara din judeţul Olt, Panait Mihăilescu, precum şi a casieriţei aceleiaşi instituţii, Cornelia Dănciulescu, alături de încă două persoane. Alte şase persoane au primit interdicţie de a părăsi localităţile de baştină. Toţi aceştia sunt acuzaţi că ar fi delapidat aproape 13 miliarde ROL falsificând semnătura primarului localităţii.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au emis, în primă instanţă, mandate de reţinere pentru 24 de ore în ziua de miercuri – 18 septembrie, la câteva ore după ce mai multe echipaje de mascaţi şi alţi colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate al Poliţiei Olt, coordonaţi de procurori ai DIICOT, au efectuat o serie de descinderi în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Corabia, plus comuna Scărişoara. În urma acţiunii de miercuri, oamenii legii au ridicat pentru audieri zece persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de delapidare, fals şi uz de fals. De asemenea, cu acelaşi prilej, în urma percheziţiilor au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor un pistol cu bile şi 31 cartuşe, un autoturism şi mai multe documente financiar-contabile.
Capii reţelei sunt bănuiţi a fi Panait Mihăilescu, fost contabil al Primăriei comunei Scărişoara, respectiv Cornelia Dănciulescu, casieriţă la aceleeaşi instituţie. Cei doi sunt acuzaţi de anchetatori că ar fi falsificat semnătura primarului din localitate, Marin Călin, fapte ce ar fi dus la prejudicierea bugetului localităţii cu sume importante. Dealtfel, dintre cele zece persoane ridicate pentru audier, cei doi anterior menţionaţi şi alţi doi, Mihai Ionuţ şi Mihai Ilarie, au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore.
"Gaură" în bugetul primăriei
Joi seară, la expirarea mandatelor din ziua precedentă, cei patru suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, pentru restul de şase suspecţi, reprezentanţii Ministerului Public au cerut să fie cercetaţi în libertate, dar cu interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile. Judecătorii au fost de acord cu propunerea procurorilor statului.
“În urma audierilor, procurorii au formulat către instanţă propunere de arestare preventivă pentru patru persoane, iar faţă de restul şase suspecţi s-a dispus măsura interzicerii de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Cei în cauză sunt suspectaţi că, în complicitate cu reprezentanţi ai unei instituţii publice (Primăria comunei Scărişoara, n.a.), ar fi emis facturi fictive pentru servicii şi produse neprestate sau supraevaluate. În acest fel, instituţia a fost prejudiciată cu aproximativ 1.300.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR
Anchetatorii continuă acum cercetările pentru stabilirea cât mai detaliată a întregii activităţi infracţionale pentru suspecţii implicaţi în reţeua anterior menţionată.