Elevii de gimnaziu care au învăţat de pe Internet să construiască roboţi, în sferturile de finală la competiţia mondială din India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei elevi ai Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, care formează echipa ROBCON 77, se află de câteva zile în India, la competiţia mondială de robotică, iar duminică dimineaţă au anunţat pe o pagină de socializare că s-au calificat în sferturile de finală.

„Obositi dupa o zi lunga de calificari...Am reusit sa intram in sferturile de finala. Incepe o noua zi...cu sperante!“, a notat tatăl elevului Vlad Coneschi, postând o fotografie. Cei trei băieţi – Vlad Coneschi, Robert Vădăstreanu şi Gabriel Constantinescu – au plecat, de altfel, spre India cu gândul să câştige. În vară, la scurt timp de la calificarea în competiţie, declarau pentru Adevărul: „E greu să iei locul I la Internaţională, dar noi ne vom bate“.

Momentul a venit cum nu se poate mai bine, unul dintre membrii echipei, Robert Vădăstreanu, făcându-şi, astfel, un binemeritat cadou de ziua lui.

image

La lucru... FOTO: pagina de Facebook  Vlad Coneschi

Vlad, Robert şi Gabriel sunt elevi de excepţie, olimpici la matematică şi informatică şi pasionaţi de tot ce fac. Au învăţat să construiască roboţi într-o lună, după ce anul trecut, la un concurs naţional, au aflat de la colegi din Bucureşti de astfel de competiţii, în care îşi pot valorifica atât cunoştinţele matematice, cât şi pe cele informatice.

image

Alături de ambasadorul României în India FOTO: pagina de Facebook  Vlad Coneschi

Au căutat tutoriale pe Internet, s-au înscris în competiţia naţională de robotică, şi la prima încercare s-au clasat pe locul III, ratând, astfel, în 2015, şansa de a reprezenta România la faza internaţională (primele două locuri ofereau acest privilegiu). În 2016 au revenit cu forţe proaspete, clasându-se pe primul loc şi câştigând dreptul de a merge în India. Doar dreptul, pentru că şansa de a face efectiv deplasarea şi-au oferit-o singuri, căutând sponsori.

image

„NEW DELHI un oras f.f.poluat...cu un aer irespirabil!“ - FOTO: pagina de Facebook Vlad Coneschi

Primăria Slatina a finanţat o parte din costurile necesare deplasării şi achiziţiei de echipamente, Consiliul Judeţean i-a premiat generos pentru rezultatele obţinute în ţară, aşa că băieţii se află de cinci zile în India, însoţiţi de familii şi de profesorul Doru Popescu-Anastasiu, care îi pregăteşte şi pentru olimpiada de informatică.

CITIŢI ŞI: Olimpicii internaţionali care au învăţat robotică de pe internet, fără profesor, şi acum reprezintă România în India

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite