DSVSA a suspendat activitatea cantinei Colegiului „Ion Minulescu“ Slatina. Peste 20 elevi au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina este cea mai mare şcoală din Olt FOTO: A.M.
Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina este cea mai mare şcoală din Olt FOTO: A.M.

După ce peste 20 de elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina au ajuns, marţi, 24 mai, şi miercuri, 25 mai 2022, la Urgenţe cu simptome digestive, suspectându-se o toxiinfecţie alimentară, DSVSA a controlat cantina liceului, decizând să-i suspende activitatea.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a desfăşurat miercuri-dimineaţă o anchetă epidemiologică la colegiul în cauză, suspectându-se o toxiinfecţie alimentară. Inspectorii ajunşi la faţa locului au controlat bucătăria, constatând mai multe neconformitâţi şi decizând să suspende activitatea până la remedierea acestora.

„În acestă dimineaţă, în urma suspiciunii de toxiinfecţie alimentară la Colegiul „ION MINULESCU” din Slatina, o echipă de inspectori din cadrul DSVSA Olt s-a deplasat imediat la cantina colegiului pentru efectuarea anchetei epidemiologice.

În urma controlului au fost depistate o serie de neconformităţi, dintre care menţionăm: 

-deficienţe structurale (infiltraţii pe tavane pe zone restânse);

-monitorizarea temperaturii în spaţiile cu regim termic nu se face corespunzător;

-nu există evidenţe pentru operaţiunile de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare;

-dosarele medicale ale personalului angajat nu sunt vizate din luna septembrie 2021“, au constatat inspectorii DSVSA Olt. 

S-au recoltat probe din materiile prime folosite la prepararea alimentelor, acestea fiind trimise în regim de urgenţă pentru efectuarea analizelor în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt.

„Ca urmare a neconformităţilor constatate a fost aplicată sancţiune contravenţională conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 10.000 lei. S-a aplicat şi o sancţiune complementară de suspendare a activităţii obiectivului cantină, până la remedirea deficienţelor“, au menţionat reprezentanţii DSVSA Olt, într-un comunicat de presă. 

Aceştia au mai precizat că ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, în vederea stabilirii sursei de contaminare.

O anchetă desfăşoară pe această speţă şi Direcţia de Sănătate Publică Olt, care a confirmat, tot printr-un comunicat, că 14 elevi cu vârste între 6 şi 18 ani sunt internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Patru copii prezintă simptome medii de boală, iar alţi zece au o formă uşoară.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un mare colegiu din Slatina. 24 copii s-au prezentat la spital. Director: Simptome au şi cei care n-au mâncat UPDATE

Cele mai periculoase mâncăruri din lume. Ce aliment iubit de români poate cauza intoxicaţii severe

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri