CV-ul şi cartea de şomaj, înlocuite cu Cardul European Profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii vor folosi din acest an un card special în locul CV-ului şi a cărţii de şomaj...
Şomerii vor folosi din acest an un card special în locul CV-ului şi a cărţii de şomaj...

Agenţia Judeţeană a Ocupării Forţei de Muncă Olt face cunoscut faptul că a început procedura de emitere a Cardului Profesional European, ce va înlocui CV-ul şi cartea de şomaj. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se află deja înregistrate în evidenţele instituţiei se pot prezenta deja la ghişeele instituţiei din judeţ pentru a afla cum să devină posesori ai unui astfel de card.

Şomerii care vor porni în căutarea unui loc de muncă nu vor mai avea nevoie de CV, ci vor putea folosi un card special, eliberat de ANOFM şi numit “Card Profesional European”. Acesta va înlocui şi cartea de şomaj până la sfârşitul anului. Documentul va conţine toate informaţiile necesare angajatorului şi poate fi folosit de şomeri şi de cei care îşi caută un loc de muncă, cu condiţia să fie înregistraţi la ANOFM, prin intermediul agenţiilor locale din ţară. Cardul profesional European va ţine loc de CV atunci când şomerul se va prezenta la un interviu, iar datele lui vor fi înregistrate într-un soft aflat la dispoziţia ANOFM. Cardul va conţine poza beneficiarului, dar şi un cod numeric pentru fiecare persoană în parte. Acesta va conţine toate datele profesionale şi medicale ale persoanei respective: de la câte firme a lucrat şi ce posturi a ocupat, până la datele de contact şi domeniile de care este interesat.

“Este vorba despre un proiect strategic creat şi derulat la nivel naţional, care vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare prin introducerea unui sistem informatic complex, ce are la bază acest card ca şi instrument de autentificare. Această activitate va continua şi după finalizarea proiectului. Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează”, a declarat Gherghina Ioniţă, director executiv AJOFM Olt.

Proiectul este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu o firmă IT, şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 33 luni, în perioada 1 decembrie 2010 – 31 august a.c., în condiţiile de finanţare obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Persoanele ce vor intra în posesia acestui Card Profesional European pot folosi apoi site-ul specializat www.card-profesional.ro pentru a afla detalii despre locuri de muncă vacante la nivel local, judeţean şi naţional, dar nu numai.

Persoanele din judeţ aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se află deja înregistrate în evidenţele instituţiei, pot deveni posesori ai acestui card adresându-se personalului de la sediul AJOFM Olt din Slatina sau la sediile punctelor de lucru din Corabia şi Caracal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite