Cuscra fostului vicepremier Paul Stănescu, lăsată fără postul de şefă în Inspectoratul Şcolar Olt. „Nu mi-au prelungit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florica Grecu, inspector şcolar general-adjunct al IŞJ Olt, a rămas de la 1 septembrie fără funcţie, deşi ministerul i-ar fi cerut să depună cerere de prelungire, pe care însă ulterior i-a respins-o. Grecu este mama fostei nurori a vicepremierului Paul Stănescu, tinerii divorţând în urma unui scandal monstru în familie, în acest an.

Schimbările în echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt sunt mai multe din această toamnă, însă cea mai neaşteptată este cea a inspectorului şcolar general-adjunct Florica Grecu, mama fostei nurori a vicepremierului Paul Stănescu. Profesor de religie la bază, Florica Grecu a dat de două ori concurs pentru postul de inspector şcolar general-adjunct al IŞJ Olt, de două ori a fost respinsă, însă a fost detaşată pe acest post de conducere.  Asta până la sfârşitul lunii august 2019, când, în mod surprinzător, cererea sa de prelungire a detaşării a fost respinsă de Ministerul Educaţiei, deşi acelaşi minister i-ar fi solicitat anterior să trimită acordul pentru o nouă numire.

„Nu mi-au prelungit. Am vrut să plec eu în august, au fost nişte neînţelegeri, m-au sunat de la minister să-mi depun prelungire, dar... “, a declarat Grecu, explicând că deşi lucrurile par greu de înţeles, decizia nu o afectează. „Nici eu nu înţeleg, dar nu mai contează ce înţelegem sau nu înţelegem, contează ce se-ntâmplă. Şi, fiind profesor de religie, eu zic aşa: dacă este să se-ntâmple un lucru, înseamnă că-mi este de folos, dacă nu este să se-ntâmple un lucru, înseamnă că nu îmi este de folos. Şi atunci am aplicat varianta a doua, înseamnă că nu îmi mai era de folos“, a mai spus Grecu, respingând, însă, vreo legătură cu cele întâmplate în familie.

Concret, familia Stănescu a fost, la începutul verii, puternic zdruncinată de un scandal soldat în cele din urmă cu divorţul dintre fiul lui Paul Stănescu şi fiica Floricăi Grecu. Tânăra a fost acuzată că ar fi însărcinată nu cu soţul ei, ci cu verişorul acestuia, fiul deputatului Alexandru Stănescu, Alexandru Stănescu fiind fratele fostului vicepremier Paul Stănescu. Între timp copilul s-a născut şi este crescut de tânăra mamă, ajutată de familia sa.

Pentru postul ocupat în IŞJ Olt de Florica Grecu a fost desemnat Liviu Mitroi, care a ocupat până acum funcţia de director al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal.

Cine mai pleacă din IŞJ Olt

Lista celor care părăsesc echipa IŞJ Olt este însă mai lungă, unii plecând la cerere, alţii, oficial, pentru că le-a expirat numirea. Inspectorul pentru Istorie, Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane, prof. Dalia Cîrstea, renunţă la funcţie deşi a promovat un concurs pe post, pentru acest post nefiind deocamdată desemnat un înlocuitor. „A fost decizia mea, m-am gândit îndelung, mi-am depus demisia la revenirea din concediu“, a declarat Cârstea.

Pe lista celor care de asemenea pleacă, sunt: inspectorul pentru Managementul Resurselor Umane, Constantin Truţă, care va fi înlocuit cu Iulian Niţulescu;  inspector Matematică, Florin Rişcă, înlocuit cu Aurelian Preduţ – în prezent director adjunct al Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu“; inspector Educaţie Timpurie, Leontina Manea, în locul căreia a fost desemnată Nicoleta Călinescu, profesor educator în cadrul Şcolii Gimnaziale Găneasa.

CITIŢI ŞI: Adjunctele de la IŞJ Olt au picat pentru a doua oară concursul
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite