Aproape 1.600 de elevi de la Olt s-au înscris la "BAC-ul de toamnă"

0
0
La BAC-ul de toamnă de la Olt s-au înscris 85% dintre liceenii respinşi în vară  (FOTO: Mugurel Manea)
La BAC-ul de toamnă de la Olt s-au înscris 85% dintre liceenii respinşi în vară  (FOTO: Mugurel Manea)

Aproximativ 1.600 de candidaţi din judeţul Olt s-au înscris pentru a participa la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, mai puţini decât numărul celor care nu au promovat în vară, aceasta în condiţiile în care în sesiunea a II-a intră şi corigenţii. La sesiunea din vară, procentul de promovare la BAC a fost de 48,55 % pentru ca, după analizarea contestaţiilor, procentul menţionat să salte nesemnificativ la 49,51 %.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a finalizat situaţia absolvenţilor clasei a XII-a de liceu care se vor prezenta la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Potrivit situaţiei realizate de inspectorii şcolari după terminarea examenelor de corigenţă de săptămâna trecută rezultă că s-au înscris la sesiunea a doua de la BAC un număr de 1.566 elevi din judeţ

Liceul cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi este “Petre S. Aurelian” din Slatina, cu 189 de absolvenţi, acesta fiind urmat de Colegiul Tehnic Balş – 91 elevi, şi, respectiv, Colegiul Tehnic “Alexe Marin” din Slatina, cu 82 de elevi. Celelalte licee din judeţ au sub 60 de absolvenţi înscrişi la sesiunea de toamnă de la BAC, după cum urmează: Liceul Tehnologic “Ctin Brâncoveanu” Scorniceşti şi Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu” Slatina – câte 52 elevi, Liceul “Ştefan Diaconescu” Potcoava – 49, Colegiul Naţional Agricol “Carol I” Slatina – 44, Liceul cu Program Sportiv Slatina – 36, Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina – 34, Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina – 26 candidaţi etc. Cei mai puţini liceeni care s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului provin de la Liceul Tehnologic Tufeni – 2 elevi, urmat de Liceul din comuna Iancu Jianu – 12 elevi. 

În total, vor participa absolvenţi de la 18 licee din judeţ, care vor susţine probele în cadrul a patru centre de examinare din Slatina: Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Economic “Petre S. Aurelian”, Colegiul Naţional Agricol “Carol I” şi Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu”.

Reamintim că, în judeţul Olt, la examenul din vară s-au înscris 3.946 elevi dintre cei 4.205 absolvenţi ai clasei a XII-a din promoţia acestui an, dintre care 791 au provenit din promoţiile anterioare şi restul de 3.173 au fost din seria curentă. Dintre toţi aceştia însă, nu mai puţin de 294 de elevi nici măcar nu s-au mai prezentat la examen, doar 3.652 elevi îndrăznind să se prezinte la toate probele examenului. După derularea examenului, procentul de promovare a fost de 48,55 %, pentru ca, după analizarea contestaţiilor, procentul menţionat să salte la 49,51 %.

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului menţionat 2.351 liceeni, dintre care s-au prezentat efectiv 1.867 şi 484 au absentat; procentul de promovare după contestaţii a fost atunci de numai 19,33%.

Calendarul “bacalaureatului de toamnă” 2014:

--- 18-19 august : Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/maternă;
--- 19-20 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
--- 21-22 august: Evaluarea competenţelor digitale;
Probele scrise:
--- 25 august: Limba şi literatura română;
--- 26 august: Limba maternă;
--- 27 august: proba obligatorie a profilului;
--- 29 august: proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 1 septembrie: afişarea rezultatelor (până la ora 12.00), urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00;
--- 2-3 septembrie: rezolvarea contestaţiilor;
--- 4 septembrie: afişarea rezultatelor finale.
 

Mai puteţi citi:

REZULTATE BAC 2014 OLT  Procentul de promovare după contestaţii a săltat la 49,51%

REZULTATE BAC 2014 OLT  Aflux de contestaţii: aproape 1.000 dintre liceeni au reclamat notele

 REZULTATE BAC 2014 OLT  Trei licee din judeţ nu au niciun elev promovat la bacalaureat

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite