VIDEO Anul universitar a început la terase, în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studentii sibieni au inceput scoala pe terase
Studentii sibieni au inceput scoala pe terase

Pe terasă, la un suc sau o cafea, în ţinute mai degrabă lejere decât festive, aşa au întâmpinat anul universitar studenţii sibieni care au ales să participe la festivitate.

Începutul anului universitar 2012-2013 a fost marcat la Sibiu printr-un eveniment organizat în premieră. Astfel, în Piaţa Mică şi-au dat întâlnire studenţii şi profesorii tuturor celor cinci universităţi din Sibiu, fie ele de stat sau particulare, respectiv Universitatea „Lucian Blaga“, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Universitatea Româno-Germană, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ și Universitatea Alma Mater.

Surprinzător însă, deşi lumea se aştepta ca în careul amenajat în Piaţa Mică să fie plin de studenţi, ţinând cont că doar la Universitatea „Lucian Blaga“ au fost puse în acest an la bătaie, doar pentru anul I, peste 4.000 de locuri, la locul de desfăşurare a festivităţilor au fost mai multe oficialităţi decât studenţi, singurii veniţi în număr mare fiind cei de la Academia Forţelor Terestre, aliniaţi pentru ceremonie.

În schimb, studenţii au umplut până la refuz terasele din Piaţa Mică. „E mult mai bine pentru că putem sta jos, să vedem priveliştea, vedem şi noi festivitatea de început de an. E mai comodă varianta asta“, a spus George Paul, student în anul I la Drept.

Colegul său, Floris Boldea, spune că i se pare normal să aleagă varianta mai plăcută şi mai comodă. „Având în vedere că au făcut festivitatea în Piaţa Mică, mi se pare ceva normal ca, fiind terase, să poţi să stai la terase, vezi de aici bine şi e comod“, a spus Floris.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite