Veniţi de vă luaţi cărţile de muncă acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

123.559 de sibieni vor trebui să-şi ia acasă, de la întâi ianuarie 2011, carnetele de muncă. 

CITEŞTE ŞI:

Doar 120 de sibieni au plecat oficial la muncă în străinătate în 2010

ITM Sibiu a dat aproape 300 de amenzi de peste 640.000 de lei

Inspectori ITM daţi afară după ce au controlat primăriile şi instituţiile sibiene

Începând cu data de 1 ianuarie 2011 existenţa carnetelor de muncă, ca document ce atestă vechimea în muncă şi dreptul la pensie, încetează conform legii. Şi tot conform legii în vigoare, între întâi ianuarie şi 30 iunie 2011 toţi românii care au carnete de muncă, fie la sediile ITM-ului fie la angajatori, vor trebui să-le ia acasă. În judeţul nostru în această categorie intră nu mai puţin de 123.559 de angajaţi şi foşti salariaţi. „Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire. De asemenea, inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la aceaşi dată”, spune Francisc Torok, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

Vechime pe calculator

Ieri, în sediul ITM Sibiu existau exact 59.387 carnete de muncă păstrate şi completate, în vreme ce la angajatorii de prin tot judeţul se mai înregistrau alte 64.172 carnete de muncă. Începând cu anul viitor evidenţa vechimii în muncă va fi ţinută doar de un sistem electronic, implementat la nivel naţional. Pentru a evita orice emoţie în rândul sibienilor, conducerea ITM Sibiu a declarat că va aduna din tot judeţul şi va arhiva toate carnetele de muncă existente în prezent.

Electronic sau de hârtie?

Specialiştii în domeniu recunosc sincer că nu au încredere în totalitate în sistemul electronic, denumit generic REVISAL. “Dacă rămâne în actuala formă Registrul de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic, va fi jale! După opinia mea va fi jale! Sistemul suportă multe îmbunătăţiri”, a spus Francisc Torok. ITM Sibiu deţine în prezent peste 30.000 de carnete de muncă, practic abandonate de sibieni la sediul instituţiei. Se estimează că numărul acestora se va dubla după data de 30 iunie 2011.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite