Vacanțe pe credit pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii imbina relaxarea cu o portie de sanatate
Pensionarii imbina relaxarea cu o portie de sanatate

Cei de vârsta a treia nu ezită să facă şi împrumuri pentru a pleca în vacanţă, iar operatorii turistici au pachete pregătite special pentru ei.

Criza economică nu-i împiedică pe sibienii de vârsta a treia să plece în concediu. Mulţi dintre ei  aleg să apeleze la Casa Județeană de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) pentru a-și putea plăti biletele de tratament, în stațiuni balneoclimaterice din toată țara.

“Aproximativ 15 la sută din totalul sumelor acordate lunar, în această perioadă, sunt pentru concedii. Oamenii iau bani pentru biletele de tratament, merg în staţiuni balneoclimaterice şi mai sunt pensionari care merg cu nepoţii la copiii stabiliţi în străinătate”, explică Marius Roman, directorul CARP Sibiu.

Concediu în Mărginimea Sibiului

Pensionarii reprezintă un segment important și pentru operatorii turistici, care au pachete pregătite special pentru ei. Spre exemplu, la o pensiune de 4 margarete din localitatea Gura Râului, în Mărginimea Sibiului, cei de vârsta a treia plătesc 439 de lei pentru 5 nopți de cazare cu demipensiune.

“Clienţii din această categoeie sunt foarte importanţi pentru noi, am avut această oferă şi în anii trecuţi şi a prins foarte bine, am avut clienţi din Galaţi, Bucureşti, Timişoara, Bacău sau Constanţa”, explică Norica Gligorea, administratorul pensiunii.

Relaxare şi sănătate

La complexul balnear din stațiunea Ocna Sibiului mai mult de jumătate din locurile de cazare sunt ocupate de pensionari veniți la tratament. Prețurile variază între 625 și 755 de lei de persoană pentru 5 zile de cazare cu mic dejun și 3 proceduri de tratament pe zi, plus acces gratuit la toate piscinele complexului. 

“Avem clienţi din Bacău, Iaşi, Bucureşti, Cluj, dar şi români stabiliţi de mulţi ani în Germania, care vin la noi pentru relaxare şi tratament”, spune Daniela Vlad, directorul complexului.

În stațiunea sibiană Bazna, vin la tratament pensionari din toată țara, iar prețurile pornesc de la 750 de lei pentru 10 zile de cazare cu 3 mese incluse și 2 împachetări pe zi.

 „Tratamentul la noi constă în împachetări cu nămol, parafină, baie şa cadă cu apă sărată, electrice, se vine atât prin Casa de Pensii, cu bilet, cât şi la liber ”, spune Elena Berd, recepţioner în cadrul unui hotel din staţiune.

Maria Dud, o pensionară din Deva, a venit pentru al treilea an consecutiv la Bazna. „Sunt pentru al treilea an aici, mi se pare deosebit, o mâncare extraordinară, aer curat, verdeaţă. Fac baie la cadă, diadinamice şi parafină, şi mă simt extraordinar de bine după aceea”, spune femeia.

Tot la Bazna a venit, însă pentru prima dată, şi Aurel Puşcă, cel care a ajuns aici tocmai din Buzău.

„Sunt din Buzău, şi am venit pentru tratament. Ştiu de copil de Bazna, dar n-am fost până acum, e prima dată. Este linişte, este bine, aer curat, îmi place”, spune Aurel Puşcă.

3.000 de lei, împrumut pentru vacanţă

De la CARP, pensionarii împrumută pentru vacanţă între 2.500 şi 3.000 de lei şi, în general, merg să se relaxeze împreună cu familia. De altfel, numărul împrumurilor acordate de CARP a crescut cu aproximativ 10 la sută faţă de anul trecut, şi ca şi număr de cereri şi ca şi sume, care totalizează aproximativ 900.000 de lei în fiecare lună.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite