Undă verde pentru eutanasierea maidanezilor, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii neadoptati vor putea fi eutanasiati
Maidanezii neadoptati vor putea fi eutanasiati

Proiectul de hotărâre care stabileşte cum se vor modifica procedurile în ceea ce priveşte câinii fără stăpân a fost adoptat joi, în şedinţa Consiliului Local Sibiu.

Potrivit proiectului adoptat, câinii diagnosticaţi cu boli incurabile în urma examenului medical efectuat pot fi eutanasiaţi în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. ”În acest sens animalele bolnave incurabil, declarate ca atare, în urma unui examen medical, efectuat de medicul veterinar de liberă practică organizat în condiţiile legii, în baza fişei de observaţie, vor putea fi eutanasiate de îndată. În cazul în care animalul diagnosticat cu o boală incurabilă este identificat, acesta poate fi eutanasiat numai cu permisiunea proprietarului”, se arată în proiect. 

Potrivit documentului citat, ”câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi în baza unei decizii emisă de către persoana împuternicită în acest sens de către primarul Municipiului Sibiu. Animalele cu potenţial de adopţie care nu au fost revendicate sau adoptate în termenul legal pot fi menţinute în adăpost pentru o perioadă de cel mult 14 zile lucrătoare, prin decizie emisă de către persoana împuterniocită în acest sens de către primarul municipiului Sibiu”. 

Vă mai recomandăm:

Străzile Vasile Cârlova şi Oaşa intră în reparaţii

Date fiind temperaturile ridicate din această perioadă DPC va începe lucrările de reparaţii pe încă două străzi din Sibiu, şi anume strada Vasile Cârlova şi strada Oaşa.

Wizz Air zboară din iunie de la Sibiu la Londra

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat joi o nouă rută de la Sibiu către Londra Luton, începând cu 14 iunie. Pentru început, vor fi două zboruri pe săptămână.

Paisprezece străzi intră în reparaţii în prima jumătate a anului

În prima jumătate a acestui an la Sibiu au fost programate să intre în reparaţii 14 străzi, printre care strada Transilvaniei, strada Maramureşului şi mai multe străi din cartierul Vasile Aron.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite