ULBS colaborează cu Universitatea “Ludwig Maximilians” din München pentru un proiect la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catedra de Germanistică de la Facultatea de Litere şi Arte a ULBS, în colaborare cu Institutul pentru Cultură şi Istorie Germană din spaţiul sud-est-european (IKGS), de pe lângă Universitatea “Ludwig Maximilians” din München, organizează în zilele de 19 – 20 noiembrie 2010 o sesiune ştiinţifică internaţională cu tema: Relaţii interculturale româno-germane oglindite în limbă şi literatură: Izvoare şi interpretare.

CITEŞTE ŞI:

Studenţii sibieni încasează bursele la altă bancă în acest an

Adelin Petrişor vine la Sibiu pentru a-şi povesti aventurile pe front

Alexandra Elena Todoran este cea mai harnică mămică din Sibiu

Evenimentul este organizat şi coordonat de prof. univ. dr. Maria Sass, din partea română, şi prof. univ. dr. Stefan Sienerth, director al institutului din München, din partea germană.

Şi-au anunţat prezenţa la sesiune 37 de referenţi – 9 din Germania – nume consacrate în domeniul cercetării literaturii de expresie germană din România, precum, Peter Motzan, Michael Markel, Horst Schuller, Stefan Sienerth ş.a. – şi 28 de cadre didactice de la universităţi româneşti: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Suceava, Timişoara, Sibiu.

Manifestarea va avea şi o secţiune în limba română, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Mirela Ocinic, Şefa Catedrei de Limba şi Literatura Română. În seara de 19 noiembrie va avea loc o “Seară de poezie”: vor citi din operele lor scriitorii Ioan Radu Văcărescu şi Franz Hodjak. Deschiderea festivă a manifestării ştiinţifice va avea loc în data de 19 noiembrie 2010, începând cu ora 9.30, în Aula “Avram Iancu” din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite