Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 a ajuns şi în Sibiu. Doi copii de 3 ani, la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carantină COVID Foto Arhiva Adevărul
Carantină COVID Foto Arhiva Adevărul

Rata de incidenţă a infectării cu virusul SARS - CoV-2 este în creştere alarmantă şi în judeţul Sibiu. O localitate a depăşit pragul de şase cazuri la mia de locuitori, iar printre pacienţii internaţi doi sunt minori, iar patru au fost depistaţi cu tulpina britanică a coronavirusului.

Opt localităţi din Sibiu depăşeau la finalul acestei săptămâni pragul de trei cazuri de infectare cu virusul SARS - CoV-2 la mia de locuitori. Printre acestea se află şi reşedinţa de judeţ, municipiul Sibiu, în care rata de incidenţă crescuse sâmbătă, 20 martie, la 4,31. 

Localitatea Tilişca, unde a fost raportată o rată de infectare de peste şase cazuri de infectare la mia de locuitori, a intrat de sâmbătă, 20 martie, în carantină, pentru următoarele două săptămâni. 

În scenariul roşu se mai află şi localităţile Cisnădie, Şelimbăr, Şura Mică, Orlat, Ocna Sibiului şi Târnava.

Printre cei aproximativ 300 de pacienţi, diagnosticaţi cu virusul SARS - CoV-2 şi internaţi în spitalele din Sibiu, sunt şi doi copii, de trei ani, ambii la Terapie Intensivă.  

Rata de incidenţă cumulată la nivelul judeţului Sibiu era sâmbătă, 20 martie de 2,72/1.000 de locuitori, în creştere.

Tilişca, în carantină

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, pentru Tilişca şi Rod, timp de două săptămâni, poliţiştii şi jandarmii sibieni vor efectua misiuni specifice pentru prevenirea incidentelor şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică. De aceea, s-au instituit dispozitive la intrarea în/ ieşirea din zona carantinată, cât şi în interiorul acestor zone. Două filtre rutiere sunt prezente la intrarea în localitatea Tilişca dinspre Sălişte şi la intrarea în localitatea Rod dinspre Jina. Pentru ocolirea zonei este recomandată următoarea rută: DJ 106E Poiana Sibiului – DJ 106G Dobârca – DN 1 Apoldu de Sus – DN 1 Sălişte.

În intervalul orar 06:00 – 22:00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanţă, în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi sau pentru alte motive justificate cum ar fi: îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

În afara intervalului orar menţionat este permisă circulaţia persoanelor numai în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanţă, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator, cu precizarea programului de lucru, sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfăşurării activităţii.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum şi intervalul orar necesar desfăşurării activităţii.

În următoarele două săptămâni, şcolile din această zonă vor fi închise, iar cursurile se vor muta în online.

O fetiţă şi un băieţel, ambii de trei ani, la Terapie Intensivă

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în data de 20 martie, au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS - CoV-2, 21.921 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 132 de persoane (aproximativ 300 de persoane în ultimele 48 de ore).

Cei doi copii internaţi în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu au doar trei ani. Fetiţa a fost internată joi, 18 martie, iar băieţelul vineri, 19 martie. În cazul băieţelului se ştie că are şi alte comorbidităţi, potrivit purtătorului de cuvânt dr. Ioana Mătăcuţă, motiv pentru care a necesitat o îngrijire specială. 

Printre pacienţi se numără şi patru sibieni care au fost depistaţi cu tulpina britanică a coronavirusului. 

De marţi, 23 martie, încă 12 centre pentru vaccinare anti - COVID vor fi deschise în judeţul Sibiu. Pe listele de aşteptare pentru vaccinare, sâmbătă seara 20 martie, se aflau înscrişi peste 28.000 de persoane.  

Vă mai recomandăm şi:

Eveniment şocant la o şcoală din judeţul Sibiu. Un tânăr şi-a ameninţat cu arma o fostă colegă, în timpul orelor

Ce măsuri a luat Poliţia împotriva şoferului surprins într-o manevră criminală în Mărginimea Sibiului VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite