Sibiu: Mărginimea Sibiului, recompensată cu trofeul Golden Apple.(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Mărginimea Sibiului, recompensată cu trofeul Golden Apple.(GALERIE FOTO)
Sibiu: Mărginimea Sibiului, recompensată cu trofeul Golden Apple.(GALERIE FOTO)

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la Sălişte. Golden Apple, echivalentul Oscarului în domeniul turistic a fost acordat anul acesta pentru trei destinaţii din România, printre care şi Mărginimea Sibiului. Este pentru prima dată când o ţară primeşte trei “mere de aur”.

Sibienii au, începând de azi, un nou motiv de mândrie. Şi asta pentru că turismul din Mărginime, alături de alte două destinaţii româneşti, s-a aflat anul acesta pe lista câştigătorilor trofeului Golden Apple. Distincţia, considerată echivalentul Oscarului pentru turism, este acordată anual de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism(FIJET), unei destinaţii sau personalităţi, care s-au evidenţiat în dezvoltarea turismului din ţara lor.

Dublă premieră mondială


Pentru prima dată în istoria acestei competiţii, premiul a fost atribuit pentru trei destinaţii din aceiaşi tară, dând naştere astfel unui record mondial. Triunghiul turismului românesc premiat cu mere de aur de FIJET este format din Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Compania Aeriană Blue Air. În plus este pentru prima dată în istoria FIJET când o societate comercială primeşte această distincţie.
Ceremonia de decernare a celor trei mere de aur a avut loc azi după-amiază la Sălişte, la eveniment luând parte Comitetul Executiv al FIJET, Consiliul Director al PressTour FIJET Romania, ministrul turismului Elena Udrea, oficialităţi judeţene şi premianţii.  Tijani Haddad, preşedintele Comitetului Executiv al FIJET s-a declarat încântat de ceea ce ar putea reprezenta România:  „în afară de ospitalitate am găsit că România are un viitor turistic enorm, care poate fi strălucitor“.

Elena Udrea, foarte emoţionată de primirea călduroasă oferită de sălişteni, dar şi de cele trei premii, a susţinut un discurs prin care  a ţinut să spună că se simte mai emoţionată decât Julia Roberts şi Nicole Kidman care au primit Oscar-uri, pentru că „ …România  primeşte trei oscaruri pentru turism odată“.  În plus aceasta a ţinut să-i mulţumească lui Tijani Haddad că „ ... iubeşte ţara noastră mai mult decât unii români“. La eveniment s-a ascultat de trei ori melodia „Land of choice“, iar reprezentanţii FIJET,  cât şi  ceilalţi invitaţi din sală au aplaudat de fiecare dată.

Unicul Golden Apple pe care România îl mai mai deţine,a fost câştigat în 1975 şi este expus în incinta Mănăstirii Moldoviţa. Premiul fusese acordat atunci pentru mănăstirile din Bucovina, parte a Patrimoniului Unesco. Alături de Belgia şi Spania, România a devenit anul acesta, prin intermediul celor patru premii „Pomme d' Or“, una dintre cele mai premiate destinaţii turistice.


Mărginimea Sibiului este considerată cea mai romantică zonă de ecoturism din lume, unde tradiţiile sunt păstrate cu sfinţenie de locuitori. Zona este alcătuită din din 18 sate, cu centrul la Sălişte, localitatea care a găzduit şi festivitatea de decernare a trofeelor Golden Apple.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite