Se întorc ninsorile la Sibiu. Risc însemnat de avalanşă în munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratul de zapada masoara aproape un metru si jumatate la Balea Lac
Stratul de zapada masoara aproape un metru si jumatate la Balea Lac

Ninsorile se întorc la Sibiu începând de joi noaptea, iar astăzi şi mâine vom avea temperaturi de 4-5 grade. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoara 141 de centimetri.

Vremea se răceşte la Sibiu. Miercuri şi joi, vom avea temperaturi de 4-5 grade iar de joi se întorc ninsorile. 

Potrivit meteorologilor, va ninge joi nopatea şi în cursul zilei de vineri, iar temperaturile în cursul zilei vor fi de 4-5 grade Celsius. 

Miercuri, stratul de zăpadă măsura 141 de centimetri la Bâlea Lac şi 39 de centimetri la Păltiniş. Meteorologii avertizează că riscul de avalanşă în munţii Făgăraş este unul însemnat, de gradul 3 din 5 posibile. 

”Zăpada este uşor umezită mai ales la suprafaţă, unde este prezent un strat de circa 20-30 cm cu 

rezistenţă redusă, depus peste stratul vechi relativ stabilizat. Spre sol sunt prezente cristale cupă, unele de mari dimensiuni. Mai ales la suprasarcini, prin alunecarea stratului de la suprafaţă (de circa 30-40 cm, împreună cu cel nou-depus) peste cel vechi se pot declanşa avalanşe pe pantele înclinate, unde mai sunt depozite mai mari de zăpadă”, avertizează meteorologii. 

Potrivit ANM, în Transilvania, între 23 şi 30 ianuarie, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea  şi dimineaţa. Cele mai reci nopţi vor fi în 27-29 ianuarie când, îndeosebi în zonele depresionare, minimele vor fi sub -14 grade. După 30 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă.   

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite