Rapsodie coreeană interpretată în premieră naţională la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit un program deosebit pentru concertul de joi 26 februarie 2012. Dirijorul coreean Minseok Kang şi pianista Jisoo Yoo alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu vor prezenta în deschiderea programului serii, în premieră în România Rapsodia Coreană „Arirang” compusă de Seonghwan Choi.

În partea a doua a programului va fi  prezentat Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op.16 de E.Grieg. Seara se va încheia cu Simfonia a IV-a în Mi b major op.48 de A.Glazunov.

Minseok Kang este director al Departamentului de Muzică de la Gimje Arts Center, Chonnam Opera şi Chonnam Arts School. Predă dirijatul la Jeonbuk National University, Seongduk College şi Chodang University. Este, printre altele, un promotor consecvent al rafinamentelor specifice muzicii tradiţionale coreene. În acest sens a colaborat cu numeroase orchestre din întreaga Europă, făcându-se, astfel, binecunoscut.

În iarna lui 2001, a fost invitat în România, la o colaborare cu orchestra Filarmonicii din Sibiu, fapt ce a marcat debutul său pe scenele europene. În anul următor a dirijat Orchestra Naţională Radio Bucureşti, după care au urmat colaborări cu numeroase orchestre din Rusia, România, Ungaria, China, Coreea etc.
Pianista Jisoo Yoo s-a născut la Seul, Coreea şi a absolvit Universitatea de Muzică şi Arte din Viena. Este laureată a mai multor concursuri internaţionale de pian, din New York, Citta di Sulmona, Sanremo.

A susţinut concerte în Statele Unite ale Americii, Austria, Germania, Italia, Elveţia, România, Bulgaria, Polonia şi Coreea. A colaborat cu numeroase orchestre, precum Korean Symphony Orchestra, Kyung-Gi Philharmonic Orchestra, Prime Philharmonic Orchestra, Seoul Symphony Orchestra, Yul Chamber Orchestra, Chautauqua Festival Orchestra, Janacek Symphony Orchestra, Orchestra simfonică a Teatrului Liric Galaţi, Filarmonica Râmnicu Vâlcea ş.a. Actualmente este profesor la Sunchun National University Coreea.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 14 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite