Membru PSD, către Liviu Dragnea: „Şerifule stelar, lasă naibii protocoalele şi pune mâna pe ministrul Educaţiei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Mitrea, consilier local în Primăria Sibiu, ales pe listele PSD, s-a revoltat recent pe Facebook împotriva şefului său de partid. Acesta i-a sugerat să aibă grijă, mai degrabă, de ceea ce fac miniştrii decât de protocoalele din justiţie.

Tiberiu Mitrea este unul dintre cei mai tineri reprezentanţi ai social-democraţilor din Sibiu, fiind consilier local. Mitrea i-a cerut lui Liviu Dragnea să-şi îndrepte atenţie către ceea ce face ministrul Educaţiei, referindu-se la greşelile din manualele şcolare.

Reacţia lui Tiberiu Mitrea a venit ca urmare a unei noi greşeli pe care a sesizat-o în unul din manualele editate de statul român pentru elevii clasei I. Mai precis, de greşeala de la pagina 25 a manualului de “Matematică şi explorarea mediului“, apărut anul acesta la Editura Didactică şi Pedagogică, unde la o comparaţie între numerele 12 şi 16 apare următoarea explicaţie: “Citim: 12 este mai mare decât 16“.

Imagine indisponibilă

Tiberiu Mitrea, consilier local al municipiului Sibiu, ales pe listele PSD în 2016, a comentat scurt şi acid greşeala.

„Şerifule stelar, lasă naibii protocoalele şi pune mâna pe ministrul Educaţiei şi pe cei care au greşit manuale. Este innacceptabil aşa ceva!“.

Reacţia social-democratului vine după ce în spaţiul public au apărut numeroase alte semnale referitoare la degringolada din manualele şcolare editate anul acesta. În tot acest timp, însă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a manifestat printr-o serie de declaraţii politice, inclusiv referindu-se la diverse protocoale încheiate la nivel central între instituţii ale statului.

Până acum, Mitrea este singurul social-democrat sibian care a îndrăznit, în vreun fel, să critice în mod public conducerea centrală a partidului. Liderul organizaţiei judeţene al formaţiunii, Bogdan Trif, care este şi ministru al Turismului, a dovedit însă că urmează linia trasată de Dragnea, publicând comunicate de presă în susţinerea acţiunilor coaliţiei de guvernare şi critice la adresa opoziţiei.

Tiberiu Mitrea a absolvit marketing-management în Danemarca, a investit în agricultură şi administrează – printre altele – o fermă de vaci în localitatea Şura Mare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite