Mall-ul din Sibiu evacuat îşi continuă activitatea fără autorizaţie de funcţionare la incendiu. Motivul ciudat pentru care ISU nu a închis activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mall-ul Promenada, deschis în urmă cu două săptămâni, în Sibiu, a fost amendat cu 55.000 de lei în urma incidentului de miercuri seara, când defecţiunea instalaţiei de răcire de la un supermarket a provocat degajarea unei cantităţi mari de dioxid de carbon în incintă, 5 persoane ajungând la Spital.

„Promenada Mall a fost amendat miercuri seară de ISU Sibiu cu o nouă amendă de 50.000 de lei, pentru problemele de securitate, la care se adaugă o amendă punctuală, de 5.000 de lei, pentru incidentul în urma căruia cinci persoane au ajuns la spital”, relatează Turnul Sfatului.

„Pe lângă activitatea de intervenţie noi am demarat şi activităţi de control şi verificare. Este un fapt cunoscut că obiectivul este pus în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, motiv pentru care a sancţionat, din nou, cu amendă contravenţională de 50.000 de lei. În plus, raportat la ce s-a petrecut aseară, pentru neasigurarea identificării şi monitorizării factorilor de risc, generatori de evenimente, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 5.000 de lei”, a declarat Maior Lucian Trefaş, prim adjunct al ISU Sibiu şi răspunzător de activităţile de intervenţie şi control.

Acesta a mai spus că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru închidera mall-ului până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare la incendiu. 

 

Reacţia reprezentanţilor mall-ului

 

Toţi clienţii au fost evacuaţi, miercuri seara, din cauza defecţiunii survenite la sistemul de climatizare de la un supermarket. În incintă s-a degajat o cantitate mare de dioxid de carbon, iar 5 persoane au ajuns la spital cu greţuri, ameţeli şi vărsături.

Reprezentanţii mall-ului au transmis următorul comunicat:

„Incidentul a avut loc în jurul orei 21:55, în spaţiul tehnic al Kaufland. Imediat, sistemele de alertare din Promenada Sibiu au fost activate, potrivit protocoalelor de securitate. Cu ajutorul angajaţilor şi al agenţilor de pază, toţi vizitatorii care se aflau în incinta centrului comercial la acea oră au fost evacuaţi în siguranţă. 

Avaria survenită la instalaţia hypermarketului Kaufland a fost remediată pe parcursul nopţii, astfel că centrul comercial funcţionează în parametri normali şi a fost redeschis la ora 10:00. 

Reiterăm faptul că siguranţa vizitatorilor noştri este o prioritate, iar modul în care s-a desfăşurat evacuarea de aseară dovedeşte acest lucru.”

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite