Liceenii români premiaţi de NASA care n-au bani pentru a-şi ridica premiile din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei şase tineri din Sibiu au câştigat două premii I la un prestigios concurs de robotică din SUA. Foto: artout.ro
Cei şase tineri din Sibiu au câştigat două premii I la un prestigios concurs de robotică din SUA. Foto: artout.ro

Un grup de şase liceeni din Sibiu, membri ai echipei Horizon, au câştigat mai multe premii în cadrul unei competiţii de robotică din SUA. Tinerii urmează să fie premiaţi de NASA şi de Massachusetts Institute of Technology, însă nu se pot deplasa la Boston, la ceremonia de decernare a premiilor.

Ruxandra Fleşeriu, Eric Avram, Daniel Bărac, Răzvan Dumitru, Mihai Fleşer şi Rareş Milea sunt cei şase performeri care formează echipa Horizon, câştigătoare a două premii I la faza 3D WARM UP, respectiv faza 3D WARM UP PART II.

De asemenea, ei s-au clasat pe locul 13 din 166 de echipe participante la faza 3D COMPETITION, respectiv pe poziţia a 13-a la faza 2D PRACTICE, din 180 de echipe participante. 

Elevii sibieni au depăşit cu succes şase etape în cadrul concursului la care s-au înscris 180 de echipe din toată lumea, dintre care două din România. Din păcate, din cauza lipsei fondurilor, ei nu se pot deplasa în Statele Unite, la ceremonia de decernare a premiilor şi pentru a participa la cea de a şasea probă, momenul final, în urma căruia, primele patru echipe vor putea testa rezultatul muncii lor în cadrul special pus la dispoziţie de NASA.

Cei dornici să-i ajute au făcut un calcul detaliat privitor la necesarul bănesc pentru deplasarea tinerilor în SUA.

Tinerii ar avea nevoie de 12.050 de dolari pentru a-şi împlini visul, însă nu dispun de această sumă. Pentru cei care doresc să-i ajute s-a deschis contul bancar: IBAN RO69BTRL03301205K43916XX, SWIFT BTRLRO22

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite