Focus Festival are loc în ultimul week-end din august, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
focus festival

Finele lunii august aduce sibienilor un altfel de festival. În perioada 23-25 august, în Piaţa Mică şi Piaţa Huet va avea loc Focus Festival, un eveniment care combină  genurile alternativ, indie şi electro.

Ediţia din acest an îi aduce în centrul vechi al Sibiului pe Moonlight Breakfast, Grimus, Travka, R.O.A, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors, The Noise, I’m the Trip, iar Dj Cora, New Disorder şi Adub vor asigura zona de dj-set si afterparty in cadrul festivalului. Pe lângă aceste concerte, zilnic, în Piaţa Huet, începând cu ora 21:30 va fi proiecţie de film. Publicul va avea ocazia să vizioneze trei filme a căror poveste este construită în jurul muzicii: Sound City, Heima şi Searching for Sugar Man.

Seara zilei de 23 august va fi deschisă de Travka, cea mai longevivă trupă din festival care în octombrie 2012 a lansat al treilea album. Festivalul va continua cu concertul Moonlight Breakfast, trupă care a deschis concerte ale unor cântăreţi importanţi ca Jamiroquai sau Macy Gray. Acum, datorită succesului, trăiesc în Viena şi concertează în Austria, Germania, Rusia, Ungaria. Grimus, formaţia care a deschis concertele din România susţinute de Red Hot Chili Peppers, Placebo sau Roxette, închide de această dată prima seara de festival.
În urmatoarele zile vor concerta The Amsterdams, prima trupa de alternativ indie din ţară, care a impresionat atât pe plan naţional cât şi în afară, susţinând cu succes turnee  în mai multe ţări europene.  Toulouse Lautrec este formaţia cu un sound original care mânuieşte la fel de elegant versurile în limba română, engleză, dar şi franceză. Seara de 24 august va fi încheiată cu R.O.A. (Rise Of Artificial), trupa care în prima jumătate a anului 2011, cu piesa “ Ne Place “, ajunge să se claseze pe prima poziţie în topurile muzicale şi să se transforme în cel mai difuzat cântec din fm-ul românesc. La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive şi muzică bazată pe armoniile vocale se vor afla We Singing Colors care vor cânta pe 23 şi 24 august în Piaţa Huet şi în alte locaţii speciale.

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată promovării trupelor locale alternative si indie. The Noise, primul cvartet indie sibian format in vara anului 2011, formaţie ce se auto-încadrează evaziv în categoria Indie va face spectacol duminică, 25 august. În aceeaşi seara,  I’m the trip va urca pe scena din Piaţa Mică pentru un spectacol plin de energie şi prospeţime.

De asemenea, expoziţia foto cu tema Sibiu.Alternativ, semnată Sebastian Marcovici  va putea fi vizitată in 23-24 august in Piata Huet.  
 

Vă mai recomandăm:

Peste 200 de creatori populari vin în week-end în Dumbrava Sibiului

VIDEO „1001 metri de poveste românească“- un labirint de 600 metri pătraţi Muzeul în aer liber din Sibiu

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite