Dosar deschis pe numele preotului acuzat că se masturba în faţa elevilor. Avocat: „Se scărpina în urma unei mâncărimi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Adrian Circa a refuzat să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse. FOTO: TurnulSfatului.ro
Preotul Adrian Circa a refuzat să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse. FOTO: TurnulSfatului.ro

Profesorul-preot Adrian Circa, acuzat că s-a masturbat în faţa elevilor săi, a fost declarat nevinovat de reprezentanţii Patriarhiei. Numele preotului din Mediaş apare însă într-un dosar, susţine avocatul său.

Până acum cercetările s-au făcut in rem, într-un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, dar aceeaşi infracţiune este cercetată într-un dosar deschis pe numele lui Adrian Circa, anunţă Ora de Sibiu.

Preotul este reprezentat de avocatul Ovidiu Jeflea, care a confirmat că pe numele clientului său există un dosar de cercetare penală. „S-a deschis pe numele lui un dosar cu aceeaşi infracţiune cercetată, aceea de ultraj contra bunelor moravuri. Mai mult de atât nu se poate comunica, pentru că ar fi date din dosar”, a declarat avocatul, pentru sursa citată.

”Acuzaţia e nefondată”

Ovidiu Jeflea consideră că acuzaţia este nefondată şi că are la bază o imagine video neconcludentă. Acesta mai spune că preotul n-ar fi făcut altceva decât să se scarpine, într-un gest instictiv şi că nu ar fi intenţionat să facă un gest obscen. 

„Acuzaţia este nefondată, are la bază o imagine video neconcludentă, iar profesorul nu este vinovat de acuzaţiile care i se aduc. Fapta de ultraj contra bunelor moravuri este clar că nu există. Vorbim despre o interpretare greşită a imaginilor şi un verdict transmis înainte de orice cercetare. Profesorul a făcut un gest instinctiv de a se scărpina pe piciorul stâng. Este adevărat, s-a scărpinat în urma unei mâncărimi, dar fără a avea vreo intenţie de a face vreun gest obscen sau de altă natură”, a mai afirmat avocatul. 

Declarat nevinovat de Patriarhie şi de Mitropolia Ardealului

Adrian Circa din Mediaş, profesor de Religie şi preot, e acuzat de părinţii unei eleve că s-a masturbat la şcoală, chiar în timpul unei ore. Eleva susţine că l-a filmat în momentul în care făcea gesturile obscene.

Imaginile cu preotul care se masturbează în clasă, la ora de Religie, au fost filmate de o elevă din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, iar aceasta le-a distribuit colegilor săi.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis că profesorul-preot este nevinovat din punctul de vedere al Patriarhiei şi al Mitropoliei Ardealului. „Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculaţii, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă”, a declarat Bănescu.

Adrian Circa şi-a prezentat demisia după izbucnirea scandalului. Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă pe numele său, care nu a fost încă finalizată.

Citeşte şi

Cazul profesorului de Religie acuzat că s-a masturbat la catedră. Patriarhia spune că e nevinovat, experţii reclamă o criză morală în sistemul educaţional

VIDEO Mitropolia Ardealului, despre cazul profesorului de religie acuzat că s-a masturbat la ore: „Încă nu avem o reacţie, urmăriţi site-ul Mitropoliei“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite