Doi copii atacaţi de urs, într-un sat din judeţul Sibiu. Cine i-a salvat din faţa animalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un băiat de 10 ani şi o fată de 16 ani au fost atacaţi de un urs Hosman, judeţul Sibiu. Cei doi copii au avut mare noroc şi au scăpat cu viaţă, iar acum sunt internaţi la spital.

În ultimul timp s-au înmulţit cazurile în care urşii interacţionează cu oamenii, iar de multe ori lucrurile degenerază, iar animalele atacă. De multe ori astfel de cazuri sunt provocate de oamenii inconştienţi, care provoacă animalele, dar uneori urşii sunt cei care atacă fără motiv. Un astfek de caz a avut loc în judeţul Sibiu, la Hosman. Cei doi copii păşteau vitele când au fost atacaţi de animale, scrie Turnul Sfatului. Norocul lor a fost că a intervenit un câine, care l-ar fi determinat pe animal să bată în retragere.

„Copiii erau pe câmp cu vitele, că noi avem vite. Locul de păscut e la 500 de metri de sat. Copiii n-au stat în câmp, în soare, s-au retras spre un tufiş, la umbră. De acolo i-a atacat ursul pe amândoi. Prima dată l-a lovit pe băiat, l-a plesnit, l-a culcat la pământ, i-a rupt tricoul, l-a lovit pe spate. Pe urmă a atacat-o pe fată. Ea a avut noroc că a avut o cămaşă mai groasă şi nu a zgâriat-o atât de rău ca pe băiat. Amândoi au avut noroc că a venit un câine de-al nostru şi l-a lătrat pe urs, până la dus dincolo de apă”, a declarat pentru Turnul Sfatului mama copiilor, Marinela Dumitraşcu.

Citeşte şi

VIDEO Atacat de un urs rănit în timp ce-l filma de aproape cu telefonul mobil. „Bravo, ursule, eşti eroul meu!”

Cum a reuşit un jandarm montan să-şi salveze colegul din ghearele unui urs. Animalul a fost ucis cu o rafală de gloanţe

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite