Cum ne distrăm de 1 Mai la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gratare 1 Mai

Lacurile de la Ocna Sibiului îi aşteaptă pe sibieni şi pe turişti de 1 mai, mai ales că meteorologii anunţă în continuare temperaturi de vară. Pasionaţii de mişcare sunt aşteptaţi la concursul de ciclism şi la crosul primăverii, iar dacă vreţi să faceţi grătar trebuie să aveţi grijă, pentru că în oraş nu există locuri autorizate.

Sibienii dornici de soare, baie şi distracţie sunt aşteptaţi de 1 mai la lacurile de la Ocna Sibiului. Staţiunea considerată “litoratul Ardealului” dă astfel oficial startul actualului sezon. “Aşteptăm să vină cât mai multă lume, sperăm să fie vreme de soare şi de baie”, spune Daniela Buta, administratorul lacurilor de la Ocna. 

Până pe 10 mai, la Ocna sunt şi preţuri promoţionale. Aduţii plătesc pentru biletul de intrare 8 lei, copiii au intrarea gratuită iar parcarea este de asemenea gratuită. Complexul se deschide la ora 10:00 şi se închide la ora 18:00. 

Concurs de ciclism şi crosul primăverii

Tot de 1 mai, la Sibiu sunt programate două evenimente pentru iubitorii de mişcare în aer liber. Primul eveniment este Concursul de ciclism, care îşi propune să reunească la start circa 200 de participanţi. Împătimiţii mersului pe bicicletă vor pleca la ora 10, pe traseul parcarea de la Grădina Zoologică - Răşinari – podul peste pârâul Steaza – Mănăstirea Răşinari - Poplaca – cu sosire la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. În total, traseul are o lungime de aproximativ 18 kilometri. 

Înscrierile se pot face pe site-ul www.bikeromania.ro, la magazinul Action Sport de pe Calea Dumbrăvii sau în 1 mai în zona de start. La sosire, în dreptul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, toţi bicicliştii vor primi câte un tricou inscripţionat cu mesajul „Mişcare pentru sănătate”, iar primii clasaţi vor fi premiaţi cu trofee.

Tot pe 1 mai şi pe acelaşi traseu este programat Crosul Primăverii, care începe la ora 10:30. Prima oprire pentru cei care nu mai pot continua cursa va fi la Fabrica Dumbrava, după 2, 5 km de la start. De aici vor fi organizate ştafete pe distanţe între 2 – 2, 5 km. 

Fără zone amenajate pentru grătar

Sibienii pot ieşi şi la tradiţionalele grătare de 1 mai, însă o fac pe propria răspundere, pentru că în oraş nu sunt zone special amenajate pentru grătar. Potrivit legislaţiei în vigoare, amenzile încep de la 100 de lei şi port ajunge chiar şi la 5.000 de lei.

Astfel, dacă nu aruncaţi deşeurile în locurile special amenajate riscaţi amendă între 200 şi 2.000 de lei, dacă nu aruncaţi selectiv gunoiul amenda este cuprinsă între 100 şi 500 de lei, dacă nu aprindeţi focul în locuri special amenajate şi nu îl supravegheaţi în permanenţă riscaţi între 2.000 şi 5.000 de lei, dacă nu lăsaţi la plecare locul de grătar “curat şi nealterat” puteţi fi amendat cu sume cuprinse între 300 şi 3.000 de lei, la fel şi în cazul în care aruncaţi ţigări, chibrituri sau alte obiecte aprinse în alte locuri decât cele special amenajate sau dacă nu respectaţi ordinea publică. Dacă ieşiţi la grătar în afara zonelor special amenajate sau indicate pentru activităţile de picnic amenda este între 1.000 şi 3.000 de lei.   

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite