Arena Platoș este gazdă pentru prima etapă din Campionatul Național de Slopestyle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Platoş
Arena Platoş

Fun park-ul Arena Platoș dă startul primei ediții a Campionatului Național de Slopestyle. Participanții în campionatul național pot câștiga puncte TTR, ce le vor permite înscrierea în campionatul mondial.

Pentru prima dată în istoria sporturilor de iarnă, România are un campionat național de schi și snowboard la disciplina slopestyle. Conceput de Asociația Practicanților de Snowboard din România, concursul va fi compus din trei etape, prima urmând să aibă loc vineri și sâmbătă, în fun-park-ul Arena Platoș.

Fun-parkul Arena este compus din șase platforme, fiecare cu câte trei elemente de dificultate diferite. Cele 18 elemente se întind pe o lungime de aproape 500 de metri.

Arena Platoș Freestyle Open este organizat de Clubul Sportiv Adrenalin. Vineri și sâmbătă, 10-11 februarie, unii dintre cei mai experimentați schiori și snowboarderi în freestyle își vor testa limitele pe traseul dificil din fun-parkul complexului. După antrenamentele de vineri, concursul propriu-zis va avea loc sâmbătă. Concurenții vor începe la ora 11 cele 2 manșe de calificare iar concursul, compus din trei manșe, va începe la ora 14. „Ne-am dorit de mult timp încoace să organizăm o asemenea competiție națională și să introducem riderii români în competițiile internaționale. Acest campionat național este cotat cu 1 stea TTR și este aproape sigur că la ediția viitoare a Campionatului Mondial de Slopestyle vom avea și concurenți români”, spune Martin Freinademetz.

Concurenții vor fi împărțiți pe grupe de sex și vârstă. Vor fi trei grupe de vârstă, grooms, copii până la 14 ani, rookies, între 14 și 18 ani și adults, peste 18 ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite