Aproape 5.000 de locuri, cifra propusă de ULBS pentru şcolarizare în anul universitar viitor - ce specializări dispar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii studenţi ai Universităţii Lucian Blaga din Sibiu s-ar putea să nu mai poată alege, în anul universitar viitor, specilizări precum Fizica, Ingineria Mecanică sau Marketingul.

Potrivit propunerii de cifră de şcolarizare pentru anul universitar 2013-2014 elaborată de reprezentanţii ULBS, în oferta pentru anul universitar viitor s-ar putea să nu se mai regăsească o serie de specailizări, parte dintre ele nefiind incluse nici în oferta de anul trecut pentru actualul an universitar.

Astfel, pentru studiile de licenţă propunerea nu include locuri pentru domeniile Fizică, Inginerie Mecanică, Cibernetică, statistică şi Informatică Economică, Marketing şi Relaţii Economice Internaţionale. La învăţământul de la distanţă, nu mai sunt propuse locuri pentru această formă de învăţământ la specializarea Ştiinţe Politice.

La programele de master, nu sunt propuse locuri la specilizările Fizică, Inginerie electronică şi Telecomunicaţii, Inginerie aerospaţială, autovehicule, transporturi, Biotehnologii, Inginerie Mecanică, Mecatronică şi robotică, Ingineria Mediului, Medicină dentară, Farmacie, Cibernetică, statistică şi informaticcă economică, Economie, Marketing, Relaţii Economice Internaţionale, Ştiinţe ale Educaţiei şi Studii Culturale.

Propunerea ULBS include în total 4.970 de locuri pentru anul universitar viitor, la studii de licenţă. Anul trecut, au fost propuse 5.074 de locuri iar cifra aprobată de către ARACIS este de 6.086 de locuri.

Pentru studiile doctorale sunt propuse 97 de locuri în domenii precum Filologie, Teo9logie, Drept, Economie, Finanţe, Management, Inginerie, Meedicină, Istorie sau Cibernetică şi Statistică Economică.
 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite