35 de concurenţi, în semifinala Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul are loc la Sibiu în cadrul Festivalului Internaţional al Artei Lirice, aflat la cea de-a X-a ediţie, după cum anunţă reprezentanţii Filarmonicii de Stat Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Continental investeşte 35 de milioane de euro în fabrica de la Sibiu

Angajatorii români nu declară bolile profesionale

Taximetriştii impozitaţi în sistemul normelor de venit începand cu anul 2012

Iniţial, în concurs s-au înscris 72 de artişti, însă doar 60 dintre ei au participat la audiţii. Dintre aceştia, juriul a selectat 35 de persoane care vor merge mai departe. În marea majoritate, concurenţii sunt din ţări ca Moldova, Bulgaria, Serbia, Olanda, Rusia, Ucraina, Finlanda, Germania, Brazilia, Coreea sau Japonia. Printre persoanele selectate de public este şi o româncă, soprana Diana Florea, din Sibiu.
Finala va avea loc miercuri, 28 septembrie, iar festivitatea de decernare a premiilor şi concertul de gală al laureaţilor joi, de la ora 19. Dirijor va fi Cristian Sandu. Candidaţii vor fi acompaniaţi pe scenă de membrii Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Intrarea va fi liberă.
„Aceştia vor evolua în faţa unui juriu competent, format din critici muzicali, directori de instituţii, pentru că scopul acestui concurs este şi de promovare a tinerilor care se vor prezenta", a declarat directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, organizatorul festivalului, Ioan Bojin.
Preşedintele juriului este Sergiu Pellegrini, preşedintele şi directorul artistic al orchestrei Teatro Regio di Parma. Mai fac parte Volker Piefke, director CICADA-CON Agentur & Management din Berlin, Ilmar Lapinsch, director artistic al orchestrei simfonice Irkutsk, Rusia, Georgeta Stoleriu, de la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti, Costin Popa, critic muzical şi redactor şef al revistei „Melos”, Bucureşti, şi Theodore Coresi, director al ArtCor Artists Agency din Viena, organizatorul competiţiei.
Premiile vor fi oferite în euro. Astfel, cel care va câştiga premiul I va primi suma de 2.000 de euro. Pentru locurile doi şi trei, premiul este de 1.500 de euro, respectiv 1.000 de euro.
Vor fi câteva premii speciale. Acestea vor fi oferite de Opera din Iaşi, Filarmonica din Sibiu şi cea din Bacău şi revista Melos. Un alt premiu este participarea la Festivalul „Opera Night” de la Hunedoara şi o bursă de studiu la Viena, oferite de ArtCor.
Festivalul Internaţional al Artei Lirice de la Sibiu a început pe 25 septembrie şi se va termina pe 14 octombrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite